medewerkster tankstation voskuilen

Medewerkers tankstation kritisch maar ook trots op hun werk

Medewerkers van tankstations hebben amper pauze (70,4%), voelen zich deels onderbetaald wat de verantwoordelijkheid voor hun functie betreft (52,2%) en komen vaak (89,4%) in aanraking met calamiteiten op het tankstation. Desalniettemin zijn ze zeer tevreden over hun functie (85,2%), voelen ze zich veilig (70,1%); zijn ze zeer loyaal aan hun werkgever en ook trots (70.9%) om voor het betrokken tankstation te mogen werken. Dit blijkt uit een grote personeelsenquête die TankPro onder 740 medewerkers, stationsmanagers en eigenaren van tankstations heeft gehouden.

TankPro.nl heeft de afgelopen twee weken een grote personeelsenquête gehouden onder medewerkers, stationsmanagers en eigenaren van tankstations, met als doel om meer inzicht te krijgen in zaken als veiligheid, werkdruk, baanzekerheid en toekomstperspectief.

De uitslagen van de enquête worden op deze website in drie fasen bekend gemaakt. Allereerst zullen de medewerkers aan bod komen, daarna de stationsmanagers en vervolgens de eigenaren.

Veeleisend en veel voldoening

Zeker 740 betrokkenen uit de branche hebben de enquête ingevuld. Daaruit blijkt over het algemeen dat het werken in een tankstation, op welk niveau dan ook, veeleisend is maar ook veel voldoening geeft.

Voor medewerkers is ontplooiing en begeleiding belangrijk op de werkplek als hen gevraagd wordt naar de positieve aspecten van hun baan :

 • ‘De diversiteit van de werkzaamheden spreekt mij enorm aan’.
 • ‘Omgang met klanten en collega’s is voor mij het leukst’.
 • ‘Ik kan mij hier ontplooien omdat ik samen met mijn collega’s belangrijke beslissingen mag nemen. Ik leer veel van het aansturen van een team en omgang met vertegenwoordigers.’

Veiligheid

Uit de vragenlijst die door 282 medewerkers is ingevuld, blijkt dat veiligheid een belangrijk issue is. Zo heeft vrijwel elke medewerker wel eens met een calamiteit te maken gehad. Daarbij zijn doorrijders ( 84,9%) het meest in beeld, maar ook agressief gedrag (59,6%) komt vaak voor in het tankstation. Ruim 10% van de medewerkers heeft een overval meegemaakt.

Hierbij is opmerkelijk dat veel medewerkers geen overvaltraining hebben gehad (56,6%), terwijl 64,2% die wel graag zou willen volgen. Overigens vindt vrijwel iedere werknemer (bijna 95%) dat de stationsmanager of eigenaar calamiteiten in het tankstation goed oppakt. Ook het politieoptreden na een calamiteit wordt als goed (56,4%) tot zeer goed (17,9%) ervaren. Deze cijfers kunnen een verklaring zijn voor het feit dat de meeste werknemers (70,1%) zich ondanks het verhoogde risico zich toch veilig voelen op de werkplek.

Werknemers geven ook zelf aan waarom ze graag een veiligheidstraining zouden willen hebben:

 • ‘Omdat we regelmatig alleen staan, is het fijn om te weten hoe we dan moeten handelen.’
 • ‘Je bent dan zekerder van jezelf, en zult waarschijnlijk beter reageren.’
 • ‘Om te weten wat je nu echt moet doen in plaats van alleen maar het RAAK-advies.’

Tevreden

Ondank een gebrek aan pauze ( 60% zegt helemaal geen pauze te hebben op een 8-urige werkdag en 10,4% slechts een kwartier) en een scheefgroei in de te dragen verantwoordelijkheid en salaris (52,2%) is de medewerker zeer tevreden over zijn baan. Daarin dragen klantcontacten (88,6%) en omgang met collega’s het meest toe bij. 45,4% van de ondervraagden geeft zichzelf een 8 als tevredenheidscijfer, 12,2% een 9,en 4,1% zichzelf een 10.

Voor overige uitslagen open hier het document.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Medewerkers tankstation kritisch maar ook trots op hun werk | TankPro.nl
medewerkster tankstation voskuilen

Medewerkers tankstation kritisch maar ook trots op hun werk

Medewerkers van tankstations hebben amper pauze (70,4%), voelen zich deels onderbetaald wat de verantwoordelijkheid voor hun functie betreft (52,2%) en komen vaak (89,4%) in aanraking met calamiteiten op het tankstation. Desalniettemin zijn ze zeer tevreden over hun functie (85,2%), voelen ze zich veilig (70,1%); zijn ze zeer loyaal aan hun werkgever en ook trots (70.9%) om voor het betrokken tankstation te mogen werken. Dit blijkt uit een grote personeelsenquête die TankPro onder 740 medewerkers, stationsmanagers en eigenaren van tankstations heeft gehouden.

TankPro.nl heeft de afgelopen twee weken een grote personeelsenquête gehouden onder medewerkers, stationsmanagers en eigenaren van tankstations, met als doel om meer inzicht te krijgen in zaken als veiligheid, werkdruk, baanzekerheid en toekomstperspectief.

De uitslagen van de enquête worden op deze website in drie fasen bekend gemaakt. Allereerst zullen de medewerkers aan bod komen, daarna de stationsmanagers en vervolgens de eigenaren.

Veeleisend en veel voldoening

Zeker 740 betrokkenen uit de branche hebben de enquête ingevuld. Daaruit blijkt over het algemeen dat het werken in een tankstation, op welk niveau dan ook, veeleisend is maar ook veel voldoening geeft.

Voor medewerkers is ontplooiing en begeleiding belangrijk op de werkplek als hen gevraagd wordt naar de positieve aspecten van hun baan :

 • ‘De diversiteit van de werkzaamheden spreekt mij enorm aan’.
 • ‘Omgang met klanten en collega’s is voor mij het leukst’.
 • ‘Ik kan mij hier ontplooien omdat ik samen met mijn collega’s belangrijke beslissingen mag nemen. Ik leer veel van het aansturen van een team en omgang met vertegenwoordigers.’

Veiligheid

Uit de vragenlijst die door 282 medewerkers is ingevuld, blijkt dat veiligheid een belangrijk issue is. Zo heeft vrijwel elke medewerker wel eens met een calamiteit te maken gehad. Daarbij zijn doorrijders ( 84,9%) het meest in beeld, maar ook agressief gedrag (59,6%) komt vaak voor in het tankstation. Ruim 10% van de medewerkers heeft een overval meegemaakt.

Hierbij is opmerkelijk dat veel medewerkers geen overvaltraining hebben gehad (56,6%), terwijl 64,2% die wel graag zou willen volgen. Overigens vindt vrijwel iedere werknemer (bijna 95%) dat de stationsmanager of eigenaar calamiteiten in het tankstation goed oppakt. Ook het politieoptreden na een calamiteit wordt als goed (56,4%) tot zeer goed (17,9%) ervaren. Deze cijfers kunnen een verklaring zijn voor het feit dat de meeste werknemers (70,1%) zich ondanks het verhoogde risico zich toch veilig voelen op de werkplek.

Werknemers geven ook zelf aan waarom ze graag een veiligheidstraining zouden willen hebben:

 • ‘Omdat we regelmatig alleen staan, is het fijn om te weten hoe we dan moeten handelen.’
 • ‘Je bent dan zekerder van jezelf, en zult waarschijnlijk beter reageren.’
 • ‘Om te weten wat je nu echt moet doen in plaats van alleen maar het RAAK-advies.’

Tevreden

Ondank een gebrek aan pauze ( 60% zegt helemaal geen pauze te hebben op een 8-urige werkdag en 10,4% slechts een kwartier) en een scheefgroei in de te dragen verantwoordelijkheid en salaris (52,2%) is de medewerker zeer tevreden over zijn baan. Daarin dragen klantcontacten (88,6%) en omgang met collega’s het meest toe bij. 45,4% van de ondervraagden geeft zichzelf een 8 als tevredenheidscijfer, 12,2% een 9,en 4,1% zichzelf een 10.

Voor overige uitslagen open hier het document.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.