Gulf Nederland, tankstation

Verhoogde interesse voor overname Gulf Nederland

Gulf Nederland zou in de verkoop staan. Dat bevestigen onafhankelijke bronnen aan TankPro.nl. De interesse zou afkomstig zijn uit de hoek van LUKOIL die na de overname van het Verolma Groep-netwerk in Limburg al aangaf veel aandacht te hebben voor soortgelijke tankstation-netwerken in Nederland. Overigens ontkent Gulf dat het in onderhandeling zou zijn met LUKOIL. Ook de Indonesische staatsoliemaatschappij Pertamina toont verhoogde belangstelling voor de Nederlandse markt.

Gulf heeft op dit moment 120 tankstations verspreid over het hele land. En dat zijn precies de netwerken (in orde van grootte) die voor partijen als Lukoil interessant zijn, bevestigt een woordvoerder van de Russische oliemaatschappij: ” Over onze specifieke plannen over overnames in Nederland doen wij geen uitspraken, maar in zijn algemeenheid kunnen we wel stellen dat we daar verder willen gaan uitbreiden.”

Geruchten

LUKOIL maakte zijn intrede op de Nederlandse tankstationmarkt in juni toen het bekendmaakte de 46 tankstations van de Verolma Groep over te nemen. De bedoeling is dat nog dit jaar met de omkleuring wordt begonnen. Topman Bulat Subaev gaf destijds al aan flinke groeikansen te zien op de Nederlandse tankstationmarkt. Sindsdien gonst het van de geruchten over mogelijke overnames van netwerken in Nederland.

Volgens woordvoerder Peter Eilander van Gulf Nederland blijft het verhaal over een mogelijk overname door een andere partij een gerucht. “Wij hebben geen contacten met LUKOIL. Ik kan alleen zeggen dat Gulf Nederland een gezond bedrijf is met groeipotentie.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Gulf Nederland in de etalage staat. In het verleden waren er verregaande onderhandelingen met Delek, maar deze ketsten af nadat Delek de boeken van Gulf had ingekeken. Volgens ingewijden zou LUKOIL inmiddels ook de boeken van Gulf hebben ingezien.

Pertamina

Een andere speler die in Nederlandse markt is geïnteresseerd, is het Indonesische Pertamina. Deze staatsoliemaatschappij is op zoek naar partners die in brandstof en smeermiddelen handelen. Ook zoekt Pertamina samenwerking met bedrijven uit de petrochemische industrie.

De eerste gesprekken tussen Pertamina en potentiële partners zijn in september in Venlo gevoerd. Over de uitkomst van deze bijeenkomsten is nog niets openbaar gemaakt.

Gulf Nederland

Gulf heeft een sterke internationale reputatie. In Nederland koopt Gulf haar producten in bij de oliemaatschappijen of importeert zelf. De ontwikkeling van de internationale olieprijs wordt dagelijks gemonitord, zodat tegen de meest optimale condities wordt ingekocht en Gulf haar klanten altijd de marktconforme prijs kan bieden.

Gulf heeft een landelijke dekking van tankstations opgebouwd, deze dekking betreft 120 tankstations. Gulf staat in Nederland bekend als een grote speler op gebied van retail brandstoflevering.

Gulf is in Nederland ook bekend om haar rechtstreekse levering van vloeibare brandstoffen en smeermiddelen aan diverse branches zoals industrie, ziekenhuizen, transport, aannemerij, loon- en grondverzetbedrijven en de eigen tankstations.

Daarnaast heeft Gulf ook een groot marktaandeel in de levering aan de scheepvaart. Gulf heeft met talloze moderne tankschepen en tankauto’s haar distributie in eigen beheer.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verhoogde interesse voor overname Gulf Nederland | TankPro.nl
Gulf Nederland, tankstation

Verhoogde interesse voor overname Gulf Nederland

Gulf Nederland zou in de verkoop staan. Dat bevestigen onafhankelijke bronnen aan TankPro.nl. De interesse zou afkomstig zijn uit de hoek van LUKOIL die na de overname van het Verolma Groep-netwerk in Limburg al aangaf veel aandacht te hebben voor soortgelijke tankstation-netwerken in Nederland. Overigens ontkent Gulf dat het in onderhandeling zou zijn met LUKOIL. Ook de Indonesische staatsoliemaatschappij Pertamina toont verhoogde belangstelling voor de Nederlandse markt.

Gulf heeft op dit moment 120 tankstations verspreid over het hele land. En dat zijn precies de netwerken (in orde van grootte) die voor partijen als Lukoil interessant zijn, bevestigt een woordvoerder van de Russische oliemaatschappij: ” Over onze specifieke plannen over overnames in Nederland doen wij geen uitspraken, maar in zijn algemeenheid kunnen we wel stellen dat we daar verder willen gaan uitbreiden.”

Geruchten

LUKOIL maakte zijn intrede op de Nederlandse tankstationmarkt in juni toen het bekendmaakte de 46 tankstations van de Verolma Groep over te nemen. De bedoeling is dat nog dit jaar met de omkleuring wordt begonnen. Topman Bulat Subaev gaf destijds al aan flinke groeikansen te zien op de Nederlandse tankstationmarkt. Sindsdien gonst het van de geruchten over mogelijke overnames van netwerken in Nederland.

Volgens woordvoerder Peter Eilander van Gulf Nederland blijft het verhaal over een mogelijk overname door een andere partij een gerucht. “Wij hebben geen contacten met LUKOIL. Ik kan alleen zeggen dat Gulf Nederland een gezond bedrijf is met groeipotentie.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Gulf Nederland in de etalage staat. In het verleden waren er verregaande onderhandelingen met Delek, maar deze ketsten af nadat Delek de boeken van Gulf had ingekeken. Volgens ingewijden zou LUKOIL inmiddels ook de boeken van Gulf hebben ingezien.

Pertamina

Een andere speler die in Nederlandse markt is geïnteresseerd, is het Indonesische Pertamina. Deze staatsoliemaatschappij is op zoek naar partners die in brandstof en smeermiddelen handelen. Ook zoekt Pertamina samenwerking met bedrijven uit de petrochemische industrie.

De eerste gesprekken tussen Pertamina en potentiële partners zijn in september in Venlo gevoerd. Over de uitkomst van deze bijeenkomsten is nog niets openbaar gemaakt.

Gulf Nederland

Gulf heeft een sterke internationale reputatie. In Nederland koopt Gulf haar producten in bij de oliemaatschappijen of importeert zelf. De ontwikkeling van de internationale olieprijs wordt dagelijks gemonitord, zodat tegen de meest optimale condities wordt ingekocht en Gulf haar klanten altijd de marktconforme prijs kan bieden.

Gulf heeft een landelijke dekking van tankstations opgebouwd, deze dekking betreft 120 tankstations. Gulf staat in Nederland bekend als een grote speler op gebied van retail brandstoflevering.

Gulf is in Nederland ook bekend om haar rechtstreekse levering van vloeibare brandstoffen en smeermiddelen aan diverse branches zoals industrie, ziekenhuizen, transport, aannemerij, loon- en grondverzetbedrijven en de eigen tankstations.

Daarnaast heeft Gulf ook een groot marktaandeel in de levering aan de scheepvaart. Gulf heeft met talloze moderne tankschepen en tankauto’s haar distributie in eigen beheer.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.