Argos hoofdkantoor Rotterdam

Russische overname van Argos Oil biedt groeikansen in West-Europa

Het Russische conglomeraat Sistema heeft een principeakkoord getekend voor de overname van het Nederlandse Argos Oil. Sistema is één van de grootste bedrijven van Rusland en bezit onder meer banken, telecom- media- en oliebedrijven (Bashneft). Argos Oil zal binnen Sistema zelfstandig kunnen functioneren en wil met de overname de activiteiten in West-Europa gaan uitbreiden.

Argos was al langer op zoek naar een strategische partner zegt  woordvoerder Jan Dirks: “We zijn al enkele jaren op zoek naar een partner die onze strategie van uitbreiding in West-Europa kan onderschrijven. Die hebben we nu met Sistema gevonden.”

Uitbreiding

Argos wil samen met Sistema sterk gaan uitbreiden in West-Europa. ” Dan moet je denken aan nieuwe depots en tankstations. Eigenlijk zullen we dezelfde strategie voeren die we nu al in België en Nederland toepassen, maar dan zullen we de uitbreiding zoeken met name in Duitsland en Frankrijk en Zwitserland. De focus komt te liggen op West-Europa.”

Dirks benadrukt dat Argos een zelfstandige positie binnen Sistema krijgt, met Peter Goedvolk die als directeur aanblijft. “We houden het hoofdkantoor ook in Rotterdam en onze wielerploeg zal ook onze naam blijven dragen. Die zelfstandigheid houdt ook in dat onze bestaande contacten met de grote oliemaatschappijen blijven gewaarborgd. Er gaat nu niet ineens alleen nog maar Russische olie door de pijpleidingen. ”

Personeel

De overname zal op termijn positieve gevolgen hebben voor het personeelsbestand. Op dit moment telt Argos 800 medewerkers. ”Dat zullen er op termijn met onze groei in het vooruitzicht alleen maar meer worden. In alle opzichten is dit een goede ontwikkeling voor Argos.”

Over de waarde van de deal doet Argos geen uitspraken.

Argos en Sistema

Argos is actief in de opslag en distributie van minerale oliën en biobrandstoffen. Verder combineert het bedrijf dat met de internationale handel in en verkoop van die producten. Sistema is één van de grootste bedrijven van Rusland en heeft beleggingen in onder meer olieconcern Bashneft, telecomaanbieder MTS en energiebedrijf Bashkirenergo.

Vorig jaar werd bekend dat de North Sea Group en Argos Oil mochten fuseren. Opgeteld leverde dat een bedrijf op met een tankopslagcapaciteit van 1,5 miljoen kubieke meters. Inmiddels heeft het concern een omzet van 14 miljard euro en biedt het werk aan 800 werknemers in meer dan 20 landen.

Fred Kramer

Lees ook: Argos van olie- naar energieleverancier en meer

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Russische overname van Argos Oil biedt groeikansen in West-Europa | TankPro.nl
Argos hoofdkantoor Rotterdam

Russische overname van Argos Oil biedt groeikansen in West-Europa

Het Russische conglomeraat Sistema heeft een principeakkoord getekend voor de overname van het Nederlandse Argos Oil. Sistema is één van de grootste bedrijven van Rusland en bezit onder meer banken, telecom- media- en oliebedrijven (Bashneft). Argos Oil zal binnen Sistema zelfstandig kunnen functioneren en wil met de overname de activiteiten in West-Europa gaan uitbreiden.

Argos was al langer op zoek naar een strategische partner zegt  woordvoerder Jan Dirks: “We zijn al enkele jaren op zoek naar een partner die onze strategie van uitbreiding in West-Europa kan onderschrijven. Die hebben we nu met Sistema gevonden.”

Uitbreiding

Argos wil samen met Sistema sterk gaan uitbreiden in West-Europa. ” Dan moet je denken aan nieuwe depots en tankstations. Eigenlijk zullen we dezelfde strategie voeren die we nu al in België en Nederland toepassen, maar dan zullen we de uitbreiding zoeken met name in Duitsland en Frankrijk en Zwitserland. De focus komt te liggen op West-Europa.”

Dirks benadrukt dat Argos een zelfstandige positie binnen Sistema krijgt, met Peter Goedvolk die als directeur aanblijft. “We houden het hoofdkantoor ook in Rotterdam en onze wielerploeg zal ook onze naam blijven dragen. Die zelfstandigheid houdt ook in dat onze bestaande contacten met de grote oliemaatschappijen blijven gewaarborgd. Er gaat nu niet ineens alleen nog maar Russische olie door de pijpleidingen. ”

Personeel

De overname zal op termijn positieve gevolgen hebben voor het personeelsbestand. Op dit moment telt Argos 800 medewerkers. ”Dat zullen er op termijn met onze groei in het vooruitzicht alleen maar meer worden. In alle opzichten is dit een goede ontwikkeling voor Argos.”

Over de waarde van de deal doet Argos geen uitspraken.

Argos en Sistema

Argos is actief in de opslag en distributie van minerale oliën en biobrandstoffen. Verder combineert het bedrijf dat met de internationale handel in en verkoop van die producten. Sistema is één van de grootste bedrijven van Rusland en heeft beleggingen in onder meer olieconcern Bashneft, telecomaanbieder MTS en energiebedrijf Bashkirenergo.

Vorig jaar werd bekend dat de North Sea Group en Argos Oil mochten fuseren. Opgeteld leverde dat een bedrijf op met een tankopslagcapaciteit van 1,5 miljoen kubieke meters. Inmiddels heeft het concern een omzet van 14 miljard euro en biedt het werk aan 800 werknemers in meer dan 20 landen.

Fred Kramer

Lees ook: Argos van olie- naar energieleverancier en meer

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.