Petra van Stijn beta Clemens van Hulten bovag

BETA en BOVAG staan open voor meer samenwerking

De twee voorzitters van de belangenverenigingen voor pomphouders, BETA en BOVAG, Petra van Stijn en Clemens van Hulten, hebben vorige week donderdag een kennismakingsgesprek gehad. Beide voorzitters stellen het belang van pomphouders voorop en sluiten niet uit om in de toekomst op meer dossiers te gaan samenwerken.

Het is eerste keer dat de nieuwe voorzitters van de twee belangenverenigingen met elkaar in gesprek zijn gegaan. Petra van Stijn is sinds 5 juli van dit jaar de nieuwe roerganger van de BETA. Clemens van Hulten is sinds 25 oktober 2011 actief als voorzitter van BOVAG tankstations. Beiden hebben hun roots liggen in de branche en bestieren bovendien zelf een tankstation.

Lukoil

Als relatief onbekenden van elkaar hebben beide voorzitters een frisse kijk op de toekomst en laten zich niet leiden door eventuele ergernissen uit het verleden. Zo is algemeen bekend dat Clemens van Hulten en oud-BETA voorzitter Ewout Klok nog wel eens met elkaar konden botsen.

“Van zaken uit het verleden houd ik me verre” zegt Petra van Stijn. “Ik heb een heel prettig kennismakingsgesprek gehad waar we de mogelijkheden van samenwerking hebben bekeken. We doen dat al op bepaalde dossiers zoals de tabak of de overgang van pomphouders naar Lukoil en we sluiten een nog betere samenwerking in de toekomst niet uit. Maar eerst op projectmatige basis en daarna zien we wel verder. Van belang is dat ook Clemens van Hulten het belang van de pomphouder voorop zet. Dus die visie delen we.”

Aanvullen

Van Stijn geeft aan dat er wel verschillen zijn tussen de BOVAG en BETA: “BOVAG is natuurlijk een enorme organisatie en kan daardoor wat bureaucratisch te werk gaan. Wij zijn weer slagvaardiger.  We kunnen elkaar op punten zeker aanvullen.”

Ook Clemens van Hulten zegt een zeer prettig gesprek te hebben gehad waarin de mogelijkheden tot samenwerking aan bod zijn gekomen. “Dit gesprek stond voor mij los van de bilaterale samenwerking die we al hebben als brancheverenigingen op het gebied van CAO en andere gezamenlijke dossiers.”

“Het was allereerst een persoonlijke kennismaking. Ik geef er de voorkeur aan dat je elkaars achtergronden beter kent, dat versterkt de verbinding. Dat kan leiden tot snelle en effectieve samenspraak in de toekomst. Het gesprek was open, en de toonzetting plezierig en ik heb haar onlangs geopende tankstation mogen bewonderen.”

Matchen

Van Hulten verwacht niet dat het gesprek nu meteen zal leiden tot een innige omstrengeling van beide belangenverenigingen. “Je moet nu niet verwachten dat zo’n eerste kennismaking meteen leidt tot een gericht proces van zoeken en matchen.”

“Het zou goed zijn de lopende samenwerkingsdossiers te inventariseren, en vervolgens te kijken of we die nog beter op elkaar kunnen afstemmen. Deze mogelijkheid kan een positieve uitwerking hebben op de toekomst. Dat ga ik eerst met mijn bestuur bespreken.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.