zonnebank in AVIA Geerlings

Van zonnebank tot pakketservice: alles is mogelijk in een tankstation

zonnebank in AVIA Geerlings

Ze hebben zojuist hun eerste klanten voor de zonnebank mogen ontvangen. En aan de kassa haalt net een mevrouw haar pakketje op van een postorderbedrijf. Voor Paulien en Ferd Geerlings van het Avia-tankstation in Reuver is dit een normale gang van zaken in een tankstation. “We hebben niet alleen ideeën, we voeren ze ook uit. Alles is mogelijk in een tankstation.”

Paulien Geerlings had twintig jaar geleden ook niet kunnen bedenken dat ze nu een zonnebank in het tankstation heeft. Samen met haar man Ferd kent ze de tijd nog dat de shop van een tankstation uit niet meer bestond dan een paar pakjes sigaretten, hier en daar een mars en vooral veel 15w/40. “Gaandeweg zijn we meer artikelen gaan verkopen. Dat sloeg meteen aan. Vogelhuisjes, cd’s, Oranje Duitse helmen tijden het voetbal. Kleding. Je kon het zo gek niet bedenken of wij hadden het wel.”

Klantenonderzoek

Aan klantenonderzoek deden ze niet eens. ” Nou ja, we wisten natuurlijk wel wat er onder onder klanten leefde”, zegt Ferd. “We gingen zelfs zover dat als een kant aangaf een specifiek merk sigaretten te roken, wij daar onze bestelling op aanpaste.”

Na de uitbreiding van de shop met allerhande artikelen, werd het station in Reuver een afhaalpunt voor postpaketten  en startte de verkoop van staatsloten. Paulien:”Voor dit soort activiteiten zijn we als tankstation natuurlijk uitermate geschikt. We liggen centraal. Hebben een grote groep vaste klanten en bij  ons hoef je geen parkeergeld te betalen.

Zonnebankstudio

Maar bij deze vernieuwingen bleef het niet. De shop werd uitgebreid en gemoderniseerd en Paulien kwam op een dag met nog een idee op de proppen. Ferd; “Ik wist niet goed wat ik hoorde. Een zonnebankstudio bij ons in  het tankstation? Ik dacht, waar komt ze nu weer mee.”

Maar het idee liet ook Ferd niet meer los en 5 jaar laten kent Reuver nu een zonnebankstudio in een tankstation. Niet de eerste in het land, maar toch zeer vernieuwend. De eerste klanten hebben zich al laten bruinen en de reacties zijn onverdeeld positief.

Normaal

Paulien: “Bij AVIA Geerlings kun je tegenwoordig ook onder de zonnebank. Zo’n verhaal gaat natuurlijk snel rond. nu gaan de mannen de auto wassen, terwijl de vrouw een zonnebankje neemt. Of omgekeerd, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En dat is het voor ons ook.”

De tweede zonnebank staat in de planning, daar is specifiek al ruimte voor gemaakt. “We denken ook aan een soort loungehoek waar mensen van een sapje kunnen genieten. Maar wellicht gaan we nu weer te snel”, zegt Ferd.

Lukoil

Andere ontwikkelingen komen deze keer ook van buitenaf. Het AVIA station dat onder de groep SmeetsGeelen viel is overgenomen door Lukoil. ” We zijn al op het hoofdkantoor van Lukoil in Brussel geweest en hebben daar de hand geschud met de grote baas Subaev. 

“We moeten afwachten wat precies de toekomst brengt in dit opzicht. Wij blijven intussen nieuwe ideeën uitvoeren”, lacht Paulien. “Ik kan ook niet anders. Het zit me in het bloed.”

Fred Kramer

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.