Rob van Gestel BP Well

‘Sommige pomphouders zijn vaak lui en makkelijk’

Rob van Gestel BP Well

Pomphouders zouden zich meer moeten richten op onderscheidend vermogen van hun tankstation in plaats van het zo laag mogelijk houden van de benzineprijs. Dat zegt Rob van Gestel pomphouder te Well (Limburg). “Het zal me niet in dank worden afgenomen maar ik vind sommige collega’s vaak te makkelijk denken over kortingen. Het lijken wel luie ondernemers door uitsluitend met kortingen het verschil te willen maken.”

Rob van Gestel kan het weten, want na jaren onder de vlag van BP het tankstation in Well te hebben gerund nam hij het in 2007 over. Het tankstation heeft net een enorme verbouwing achter de rug. Daarbij heeft hij tal van innovaties doorgevoerd zowel in de verbouwing als in de bedrijfsvoering.

Energierekening

“Ik heb bijvoorbeeld drie bronnen van 90 meter diep laten slaan. Hierdoor kan ik het station draaien op aardwarmte. Ook heb ik overal led-verlichting laten toepassen en zijn de ramen van dubbel glas. Ik ben benieuwd naar de jaarafrekening van het energiebedrijf. Ik geloof dat, ondanks een verdrievoudiging van het oppervlak, mijn voorschot drastisch naar beneden kan.”

Van Gestel stoeide altijd al met het plan om baas te zijn in eigen huis. “De grote maatschappijen sturen af en toe iemand langs die je dan een bepaalde visie oplegt. Maar ik ben de pomphouder. Ik sta hier elke dag; heb contact met de klanten en weet wat er leeft. Dat heeft in het verleden nogal eens tot frustraties geleid. Ik zag mogelijkheden die BP niet zag of wilde doorvoeren. Nu heb ik de vrije hand en dat heeft zijn effect.”

Staatsloten

De zelfstandige pomphouder geeft een voorbeeld. “Ik heb een tijdje USB-sticks verkocht. Dat liep als een trein. Nu heb ik een shop-in-shop-concept met een plaatselijke bloemenwinkel. Werkt voor beide partijen fantastisch. En oh ja.. we zijn ook het tankstation in Nederland dat de meeste staatsloten verkoopt. Mede door speciale marketingacties in samenwerking met TWS verkochten we bijvoorbeeld bij de eindejaarstrekking voor 40.000 euro aan loten. Niet slecht voor een pompje aan de grens, toch?”

Sinds de overname verkoopt Van Gestel 23 procent meer brandstof en is de shopomzet verdrievoudigd. “Dat zijn inderdaad geen misselijke cijfers. En ik ben qua brandstof heus niet goedkoper dan mijn collega’s in de buurt. Daar zit ook het probleem denk ik . Veel pomphouders hollen elkaar achterna om de goedkoopste benzineprijzen te garanderen.Ik ben misschien iets duurder aan pomp dan de rest maar op alle andere gebieden weer beter. Dat schijnt toch te werken.

Delen

Van Gestel zegt overigens niet het wiel te hebben uitgevonden. Hij wil zelfs zijn inmiddels opgebouwde know-how met andere pomphouders delen. “Pomphouders zouden met samenwerking veel meer kunnen bereiken maar daar zit vooralsnog een hoop weerstand. En dat is jammer.”

Voorlopig is Van Gestel is nog niet klaar met zijn tankstation. “Ik heb een vierstappenplan uitgeschreven. Dit jaar komt er een Carwash bij. Natuurlijk weer op de duurzaamste wijze. Dan ga ik nieuwe pompen aanschaffen en tenslotte gaan we een bakery plaatsen. Voor een ondernemende pomphouders is er altijd genoeg te doen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

6 reacties op “‘Sommige pomphouders zijn vaak lui en makkelijk’”

Fuel rangers|23.08.12|10:51

Mooie woorden en hulde voor de ontwikkelingen echter in deze tijd moet het natuurlijk allemaal wel rendabel zijn en wat de heer van Gestel voor ogen heeft en had is zeer twijfelachtig.

Aangezien de groepen waarop de heer van Gestel zich richt zoals een bloemenhoek tegenwoordig niet meer de groep is waar het verdient kan worden en staatsloten zijn leuk voor de traffic maar zeer arbeidsintensief.

Tip: een leeg zonnebril rek op de foto staat niet heel overtuigend ! Daar kunt u het verdienen !

Molendijk|23.08.12|12:26

Ik vindt de negatieve reactie van de Fuel Rangers (wie dat ook mogen zijn) belachelijk.
Rob van Gestel spreekt gewoon de waarheid.Wat die zonnebrillen betrefd , hij heeft gewoon
goed verkocht. (hoe negatief kun je denken)
Bloemen is als je niet lui bent een hele goede winstpakker.
Rob wij wensen je alle goeds en blijf je pad volgen.

A.Molendijk

Rob|23.08.12|13:43

Twee reacties, twee totaal verschillende ondernemers.
Bloemen lopen als een trein mét een mooie marge. Vanwege het prachtige weer hoop ik nog vaker met smacht te wachten totdat de leverancier weer nieuwe brengt. Gezien de uitstekende resultaten is er niets twijfelachtigs aan de plannen, in een dalende markt zijn wij nog steeds aan het plussen.
Zolang collega’s alleen maar gebruik maken van één van de 10 “P’s”, namelijk Prijs, zorgen wij dat wij uitblinken in de andere negen.

Marc Verbiesen|23.08.12|15:51

Ben het eens met Rob, al ben ikzelf sinds kort niet meer actief als tankstation ondernemer.
Ik heb nooit meegedaan met de absurde kortingen die mijn collega’s gaven, maar er zijn genoeg kansen door je te onderscheiden van de massa, goed vriendelijk personeel in te zetten en mee blijven gaan met de tijd!!

Fuel Rangers wens ik veel succes toe

Marc Verbiesen|23.08.12|15:51

Rob gaat het lukken!!!!

Ferd en Paulien Geerlings- Teunissen|26.08.12|23:08

Hai Rob,

We hebben onlangs een kijkje genomen bij je station en het ziet er heel mooi uit!
Goede zaken gewenst voor de toekomst.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.