Nieuwe voorzitter BETA blijft vooral zichzelf

Ze zal dinsdag 5 juni officieel als nieuwe voorzitter van de BETA worden voorgesteld. Petra van Stijn (49), ondernemer in hart en nieren, pomphouder en 6 jaar lid van de vereniging waar ze nu haar stempel op gaat drukken. “Ik ben recht door zee; heb geen dubbele agenda en ga niet aan dode paarden trekken.”

Van Stijn’s uitverkiezing als nieuwe voorzitter van de BETA komt uitgerekend in een van de drukste periodes. Haar tankstation wordt momenteel verbouwd en volgende week al opgeleverd.

Ze heeft tal van voorzittershamers in de handen gehad bij ondernemersverenigingen in Arnhem en runt al jaren het tankstation VéBé van Steijn in Arnhem en kent dus het klappen van de zweep. “Daarom vind ik het ook zo mooi dat ik bij een gezonde, landelijke vereniging als de BETA aan de slag kan.”

Ewout Klok

De nieuwe voorzitter gaat de hamer overnemen van Ewout Klok, die met opmerkelijke acties regelmatig de landelijke pers wist te halen. “Dat is een heel andere stijl van werken. Ik zit zo niet in elkaar en ga het op mijn eigen wijze aanpakken.”

“Kijk, ik ben een totaal ander figuur als Ewout Klok. Het gaat mij niet om te provoceren. Ik wil wel, als er rechtsongelijkheid is, dit met alle middelen bestrijden. Als daar dan een ludieke actie voor nodig is om dit onder de aandacht te brengen zal ik het ook niet uitsluiten. Maar als bepaalde dossiers zoals bijvoorbeeld de verlaging van de accijns op brandstof, vastzitten dan ga ik daar ook geen extra tijd aan besteden. Ik ga niet aan dode paarden trekken.”

BOVAG

Over de relatie met die andere branchevereniging BOVAG is ze kort en duidelijk. “Uiteindelijk zouden we allemaal gebaat zijn bij één sterke branchevereniging. Maar voorlopig zit er geen huwelijk in. Ik houd het nog even op een LAT-relatie tussen BOVAG en BETA. De liefde moet wel van twee kanten komen, maar ik sluit op termijn niets uit.”

Van Stijn heeft geen ingangen in politiek  Den Haag maar ziet dat niet als een tekortkoming. “Als vrouwelijke vertegenwoordiger van een mannenberoep zullen ze me misschien beter onthouden. Ik zal vooral mijzelf blijven.”

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.