Drive thru bakery Shell tankstation slaat aan

De eind vorige week in gebruik genomen drive thru bakery van tankstation Van Weelde in Nieuwerkerk aan den IJssel blijkt aan te slaan. Inmiddels hebben tientallen klanten gebruik gemaakt van de eerste drive thru bakery van Nederland. Met het nieuwe concept wil de pomphouder ook niet-tankende klanten aan zich binden.

Gerard van Weelde is maar wat trots op zijn drive thru bakery. “We zijn vorige week donderdag stilletjes van start gegaan. Een beetje gekeken hoe alles op elkaar moet worden afgestemd. En het blijkt allemaal goed te werken.”

McDrive

De drive thru bakery is een kopie van de alom bekende McDrive. Aan de zijkant van het tankstation is een bestelpaal geplaatst waarin de klanten hun bestelling kunnen doorgeven die vervolgens direct in de bakery vers wordt klaargemaakt. Daarbij is snelheid en zorgvuldigheid het motto.

“Natuurlijk is van belang dat we de tijd in de gaten houden. Klanten mogen nooit te lang wachten. Maar de eerste ervaringen zijn zeer goed te noemen. De klanten vinden het zonder uitzondering een goed en leuk idee en zijn meer dan tevreden over de broodjes”, meent Van Weelde.

Goede locatie

Van Weelde is op het idee van een drive thru bakery gekomen om de mogelijkheden van zijn tankstation uit te breiden en een nieuw klantenbestand aan te boren. “Onze goede locatie is daar mede bepalend in geweest. We zijn nog niet eens officieel geopend en de klanten weten ons nu al te vinden.”

“Ik denk dat het een goed concept is dat zeker voor andere tankstations interessant is. Ik kan in ieder geval zeggen dat veel collega-pomphouders deze ontwikkeling met meer dan gemiddelde belangstelling volgen.”

Shell

Ook Shell kijkt met argusogen naar de drive thru bakery, zegt Van Weelde. “Ik weet dat ze het een heel interessant concept vinden. Laatst was hier iemand van Shell en die keek zijn ogen uit. Maar de mooiste reacties krijg je toch altijd nog van de klanten.”

“Wat ik het meeste hoor?: ‘Heerlijke broodjes en makkelijk dat je hier ook nog kunt tanken’. En dat is nu precies de bedoeling.”

Lees ook: Shell-tankstation heeft primeur met ‘McDrive-bakery’

Fred Kramer

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Drive thru bakery Shell tankstation slaat aan | TankPro.nl

Drive thru bakery Shell tankstation slaat aan

De eind vorige week in gebruik genomen drive thru bakery van tankstation Van Weelde in Nieuwerkerk aan den IJssel blijkt aan te slaan. Inmiddels hebben tientallen klanten gebruik gemaakt van de eerste drive thru bakery van Nederland. Met het nieuwe concept wil de pomphouder ook niet-tankende klanten aan zich binden.

Gerard van Weelde is maar wat trots op zijn drive thru bakery. “We zijn vorige week donderdag stilletjes van start gegaan. Een beetje gekeken hoe alles op elkaar moet worden afgestemd. En het blijkt allemaal goed te werken.”

McDrive

De drive thru bakery is een kopie van de alom bekende McDrive. Aan de zijkant van het tankstation is een bestelpaal geplaatst waarin de klanten hun bestelling kunnen doorgeven die vervolgens direct in de bakery vers wordt klaargemaakt. Daarbij is snelheid en zorgvuldigheid het motto.

“Natuurlijk is van belang dat we de tijd in de gaten houden. Klanten mogen nooit te lang wachten. Maar de eerste ervaringen zijn zeer goed te noemen. De klanten vinden het zonder uitzondering een goed en leuk idee en zijn meer dan tevreden over de broodjes”, meent Van Weelde.

Goede locatie

Van Weelde is op het idee van een drive thru bakery gekomen om de mogelijkheden van zijn tankstation uit te breiden en een nieuw klantenbestand aan te boren. “Onze goede locatie is daar mede bepalend in geweest. We zijn nog niet eens officieel geopend en de klanten weten ons nu al te vinden.”

“Ik denk dat het een goed concept is dat zeker voor andere tankstations interessant is. Ik kan in ieder geval zeggen dat veel collega-pomphouders deze ontwikkeling met meer dan gemiddelde belangstelling volgen.”

Shell

Ook Shell kijkt met argusogen naar de drive thru bakery, zegt Van Weelde. “Ik weet dat ze het een heel interessant concept vinden. Laatst was hier iemand van Shell en die keek zijn ogen uit. Maar de mooiste reacties krijg je toch altijd nog van de klanten.”

“Wat ik het meeste hoor?: ‘Heerlijke broodjes en makkelijk dat je hier ook nog kunt tanken’. En dat is nu precies de bedoeling.”

Lees ook: Shell-tankstation heeft primeur met ‘McDrive-bakery’

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.