Nieuwe speler LUKOIL neemt 59 tankstations over

De Russische olie- en gasmaatschappij LUKOIL maakt donderdag 12 april bekend 59 tankstations van Verolma Groep over te nemen. Het gaat om 46 tankstations in Nederland van het SmeetsGeelen netwerk, onderdeel van Verolma Groep. Daarnaast verkrijgt LUKOIL met deze overname 13 tankstations in België behorend tot het Verboven netwerk, waarmee het LUKOIL netwerk in België wordt uitgebreid tot 181.

Met de overname zet de oliegigant de eerste schreden op de Nederlandse tankstationmarkt. De bedoeling is dat LUKOIL zich verder in Nederland zal gaan uitbreiden. In  2009 was er al een participatie door LUKOIL in Zeeland Refinery in Vlissingen.

Limburg

De overname van Verolma Groep past uitstekend bij de huidige activiteiten in de regio verklaart Ivo Hoskens, Retail Sales Manager LUKOIL Belgium NV. “De stations die wij in Nederland en België overnemen van Verolma Groep liggen voor het overgrote deel in Nederlands en Belgisch Limburg. De geconcentreerde locatie geeft ons de kans om met een stevige lokale verankering de Nederlandse markt te betreden en biedt een uitstekend platform voor verdere groei en expansie in Nederland.”

Kansen

Ook Lucas Smeets, algemeen directeur van de Verolma Groep ziet nieuwe kansen in de overname: “Met deze transactie sluiten wij ons aan bij een toonaangevende speler op de internationale brandstoffenmarkt. Dit betekent voor de onderneming een aanzienlijke stap voorwaarts en biedt niet alleen onze klanten maar ook onze medewerkers nieuwe kansen. Samen met al onze medewerkers gaan wij werken aan het uitbouwen van het LUKOIL-netwerk in Nederland.” De overname heeft geen personele gevolgen.

Sovjet-Unie

Lukoil is van oorsprong een staatsoliebedrijf in de voormalige Sovjet-Unie. Het bedrijf werd in 1992 geprivatiseerd. In 2000 start het bedrijf met een wereldwijde expansie op de Amerikaanse markt met verschillende overnames, waaronder Getty Oil. Vanaf 2007 richt het bedrijf zijn pijlen op Europa met ook hier tal van overnames waaronder het Europese netwerk van JET.  De afronding van de transactie met de Verolma Groep wordt verwacht in de loop van het tweede kwartaal van 2012.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Nieuwe speler LUKOIL neemt 59 tankstations over”

Chris Prudon|12.04.12|19:01

Wonend in Tilburg komen we regelmatig in België en tanken daar altijd “VOL” bij Lukoil.
Ook met de camper in o.a. Hongarije altijd getankt bij Lukoil omdat dat de goedkoopste tankstations zijn. Ook op weg naar het zuiden altijd door Martelange om daar te tanken.

Waar de brandstof ook vandaan komt, nooit problemen gehad met hun Diesel en Benzine en in deze dure tijden is korting altijd meegenomen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe speler LUKOIL neemt 59 tankstations over | TankPro.nl

Nieuwe speler LUKOIL neemt 59 tankstations over

De Russische olie- en gasmaatschappij LUKOIL maakt donderdag 12 april bekend 59 tankstations van Verolma Groep over te nemen. Het gaat om 46 tankstations in Nederland van het SmeetsGeelen netwerk, onderdeel van Verolma Groep. Daarnaast verkrijgt LUKOIL met deze overname 13 tankstations in België behorend tot het Verboven netwerk, waarmee het LUKOIL netwerk in België wordt uitgebreid tot 181.

Met de overname zet de oliegigant de eerste schreden op de Nederlandse tankstationmarkt. De bedoeling is dat LUKOIL zich verder in Nederland zal gaan uitbreiden. In  2009 was er al een participatie door LUKOIL in Zeeland Refinery in Vlissingen.

Limburg

De overname van Verolma Groep past uitstekend bij de huidige activiteiten in de regio verklaart Ivo Hoskens, Retail Sales Manager LUKOIL Belgium NV. “De stations die wij in Nederland en België overnemen van Verolma Groep liggen voor het overgrote deel in Nederlands en Belgisch Limburg. De geconcentreerde locatie geeft ons de kans om met een stevige lokale verankering de Nederlandse markt te betreden en biedt een uitstekend platform voor verdere groei en expansie in Nederland.”

Kansen

Ook Lucas Smeets, algemeen directeur van de Verolma Groep ziet nieuwe kansen in de overname: “Met deze transactie sluiten wij ons aan bij een toonaangevende speler op de internationale brandstoffenmarkt. Dit betekent voor de onderneming een aanzienlijke stap voorwaarts en biedt niet alleen onze klanten maar ook onze medewerkers nieuwe kansen. Samen met al onze medewerkers gaan wij werken aan het uitbouwen van het LUKOIL-netwerk in Nederland.” De overname heeft geen personele gevolgen.

Sovjet-Unie

Lukoil is van oorsprong een staatsoliebedrijf in de voormalige Sovjet-Unie. Het bedrijf werd in 1992 geprivatiseerd. In 2000 start het bedrijf met een wereldwijde expansie op de Amerikaanse markt met verschillende overnames, waaronder Getty Oil. Vanaf 2007 richt het bedrijf zijn pijlen op Europa met ook hier tal van overnames waaronder het Europese netwerk van JET.  De afronding van de transactie met de Verolma Groep wordt verwacht in de loop van het tweede kwartaal van 2012.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Nieuwe speler LUKOIL neemt 59 tankstations over”

Chris Prudon|12.04.12|19:01

Wonend in Tilburg komen we regelmatig in België en tanken daar altijd “VOL” bij Lukoil.
Ook met de camper in o.a. Hongarije altijd getankt bij Lukoil omdat dat de goedkoopste tankstations zijn. Ook op weg naar het zuiden altijd door Martelange om daar te tanken.

Waar de brandstof ook vandaan komt, nooit problemen gehad met hun Diesel en Benzine en in deze dure tijden is korting altijd meegenomen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.