Shell keert terug in hartje Rotterdam

Na een afwezigheid van 12 jaar gaat Shell opnieuw kantoor houden in het centrum van Rotterdam. Zo’n 1100 medewerkers zullen worden gehuisvest in het pand aan het Weena waar tot eind volgend jaar verzekeraar ARS is gevestigd. De terugkeer is een opsteker voor de Rotterdamse economie met 1500 indirecte banen bij toeleveranciers

Het hoofdkantoor van Shell Nederland vertrok twaalf jaar geleden vanuit de karakteristieke Hofpoorttoren vlakbij het Hofplein in Rotterdam.

Opgesplitst

De afdeling Downstream (raffinage, handel en verkoop) is nu nog opgesplitst in vijf kleinere eenheden: drie in de havenstad Rotterdam (Blaak, Alexanderpolder, Pernis), één in Capelle aan den IJssel en één in Den Haag. “Dit voelt als thuiskomen”, zei president-directeur Peter de Wit van Shell Nederland eerderbij de ondertekening van het huurcontract met een looptijd van tien jaar.

Opsteker

De terugkeer van het olie- en energieconcern betekent een opsteker voor het Rotterdamse stadsbestuur, dat streeft naar verlevendiging en economische versterking van de binnenstad.

Burgemeester Aboutaleb over de terugkeer van Shell: “De terugkeer van Shell Downstream naar Rotterdam bevestigt de onverminderd krachtige positie van de Rotterdamse mainport. Dat Shell voor het Central District kiest is een blijk van vertrouwen in dit nieuwe centrumgebied met (inter)nationale kantoren voor zakelijke dienstverlening, multinationals, lokale ondernemers en aantrekkelijke woningen.”

Personeel

Shell heeft gekozen voor Rotterdam vanwege de nabijheid van de productielocaties Pernis en Moerdijk. Ook het feit dat het personeel in de regio-Rijnmond woont, speelt een rol. “En als eind 2012 het nieuwe Rotterdam Centraal opent, hebben wij een van de best bereikbare hoofdkantoren van Nederland”, stelt het bedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.