Nieuwe roerganger Stephan Jacobs gaat AVIA 2.0 doen

Hij is eigenlijk nog vers in de tankstationbranche en heeft in Ron de Reuver een niet snel te vergeten voorganger. Maar de nieuwe directeur van AVIA Stephan Jacobs (49) weet wat besturen is en ook welke koers er moet worden gevaren. “Ron heeft de lijnen uitgezet en ik moet het gaan uitvoeren. Daar ga ik voor.”

Stephan Jacobs moest even achter zijn oren krabben toen hij afgelopen zomer de uitnodiging kreeg om AVIA te gaan leiden. Met zijn loopbaanachtergrond bij Hoekloos en Axel was zijn meest verwante contact met de oliewereld die van directeur van RHENUS Duitsland, een wereldwijd bedrijf in industriële smeermiddelen.

“Ik was natuurlijk zeer gecharmeerd dat AVIA mij vroeg en heb eerlijk gezegd wel even moeten nadenken. Maar toen ik een gesprek met de leden had gehad wist ik dat hier mijn plaats is.”

Nieuw jasje

Als de nieuwe roerganger het merk AVIA moet omschrijven komt hij uit op “Traditioneel, eigentijds en met een open blik naar de toekomst. In alle opzichten is het bedrijf aan het ontwikkelen “, zegt hij, terwijl hij als voorbeeld de nieuwe kledinglijn omhoog houdt.

“We gaan niet alleen het personeel in een nieuw jasje steken maar ook onze shops zullen drastisch veranderen. Daarbij houden we in alle opzichten rekening met de AVIA- klant die van ons geen kunstje verwacht maar dat we gewoon dat doen waar we goed in zijn.”

Luisteren

Die verhouding tussen conventioneel opereren en vernieuwingsdrang kan Jacobs het beste omschrijven met een voorbeeld: “We willen de nieuwste software toepassen om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken om bij ons te tanken te shoppen en te sparen.”

“Aan de andere kant voeren we een nieuw spaarsysteem verder bordurend op de oude spaarkaart als extra service naar onze trouwe klanten. Dat kan alleen maar als je heel erg goed blijft luisteren naar je klanten.”

Stappenplan

Ook op andere gebieden staat er van alles te gebeuren bij AVIA. Het bedrijf dat nu 260 tankstations bestiert, wil groeien tot wel 500 afzetpunten. Jacobs: “We hebben een soort stappenplan uitgezet waarin we bepaalde doelstellingen willen halen. Zo vinden we dat de inkoop veel beter kan. Hier moeten we nauwer in gaan samenwerken.”

“Andere bedrijfsmatige zaken zijn misschien ook te centraliseren, zoals bijvoorbeeld de opslag. Dat zou al enorme besparingen opleveren. Uiteindelijk willen we ook meer dealers maar alleen als de kwaliteit het toelaat.”

Mediacampagne

Al deze nieuwe ontwikkelingen moeten natuurlijk wel wereldkundig worden gemaakt en dus gaat AVIA bijna geheel in strijd met het bescheiden imago een flinke mediacampagne opzetten.

Jacobs:”De website is al vernieuwd en we gaan ook een landelijke radiocampagne uitzetten met 350 gloednieuwe radiospotjes. Wellicht valt er ook nog over televisie te denken, maar nu ga ik misschien te snel. Feit is dat AVIA in alle opzichten vooruit gaat en ik hoop dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen.”

Fred Kramer

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.