Van Staveren zoekt met Tank S groei buiten de polder

Een Scherp prijsbeleid; uitgebreide Service en grote Saamhorigheid onder de werknemers. Het zouden de drie S-en kunnen zijn in het logo van Tank S tankstations in Flevoland. Met 30 tankstations is Tank S van Van Staveren al jaren een vaste waarde binnen de polder en deels buiten de provinciegrenzen.

“Wat wij anders doen als anderen. Nou ik zou een groot verhaal kunnen afsteken over service naar de klanten toe en betrokkenheid maar dat zegt iedereen.”

Familie

Ik denk dat we het beste kunnen samenvatten dat we bij Tank S eigenlijk één grote familie zijn.” Aan het woord is Jan Sipke Hulzinga van Tank S in Emmeloord. Met 17 bemande tankstations en 13 onbemande stations In Flevoland en net daarbuiten is Tank S ( onder meer als Shell-dealer) verreweg de grootste speler binnen het drooggelegde deel van de Zuiderzee. Nu wordt het kompas naar het Noorden van Nederland gericht. “Friesland, Drenthe, daar liggen onze mogelijkheden. We willen dit jaar nog met drie stations groeien en uiteindelijk op de langere termijn op 40 tankstations uitkomen”, aldus Hulzinga.

Schaalvergroting

Schaalvergroting is waar Tank S naar op zoek is maar dan wel in een gematigde vorm. “We willen groeien en dat gaan we ook doen, alleen niet ten koste van ons serviceniveau. Kijk, op dit moment telt Tank S 85 man personeel. Mensen die wij en elkaar allemaal persoonlijk kennen. Daar hechten we veel waarde aan. De lijnen zijn kort en we steken veel tijd in opleidingen zodat we op elk tankstation hetzelfde werkniveau halen. Dat is denk ik onze grote kracht. Bovendien houden we onze shops eveneens in eigen hand.

Innovatie

Ook wat innovatie betreft heeft Tank S wat te bieden. Het bedrijf heeft als enige in Nederland een zogeheten Tankpitstop: een robotarm waarmee automatisch kan worden getankt zonder uit de auto te komen. Het idee komt oorspronkelijk uit de melkveehouderij waar het automatisch melken middels een robot steeds vaker wordt gebruikt. “We wilden dit ook vertalen naar het tanken en hebben deze robot laten ontwikkelen. Er wordt veel gebruik van gemaakt en de klanten zijn enthousiast. Misschien dat we in de toekomst deze robot ook in het buitenland gaan aanbieden. Daar liggen zeker mogelijkheden.”

Lees ook: Tankrobot maakt tanken voor klant gemakkelijker

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Van Staveren zoekt met Tank S groei buiten de polder | TankPro.nl

Van Staveren zoekt met Tank S groei buiten de polder

Een Scherp prijsbeleid; uitgebreide Service en grote Saamhorigheid onder de werknemers. Het zouden de drie S-en kunnen zijn in het logo van Tank S tankstations in Flevoland. Met 30 tankstations is Tank S van Van Staveren al jaren een vaste waarde binnen de polder en deels buiten de provinciegrenzen.

“Wat wij anders doen als anderen. Nou ik zou een groot verhaal kunnen afsteken over service naar de klanten toe en betrokkenheid maar dat zegt iedereen.”

Familie

Ik denk dat we het beste kunnen samenvatten dat we bij Tank S eigenlijk één grote familie zijn.” Aan het woord is Jan Sipke Hulzinga van Tank S in Emmeloord. Met 17 bemande tankstations en 13 onbemande stations In Flevoland en net daarbuiten is Tank S ( onder meer als Shell-dealer) verreweg de grootste speler binnen het drooggelegde deel van de Zuiderzee. Nu wordt het kompas naar het Noorden van Nederland gericht. “Friesland, Drenthe, daar liggen onze mogelijkheden. We willen dit jaar nog met drie stations groeien en uiteindelijk op de langere termijn op 40 tankstations uitkomen”, aldus Hulzinga.

Schaalvergroting

Schaalvergroting is waar Tank S naar op zoek is maar dan wel in een gematigde vorm. “We willen groeien en dat gaan we ook doen, alleen niet ten koste van ons serviceniveau. Kijk, op dit moment telt Tank S 85 man personeel. Mensen die wij en elkaar allemaal persoonlijk kennen. Daar hechten we veel waarde aan. De lijnen zijn kort en we steken veel tijd in opleidingen zodat we op elk tankstation hetzelfde werkniveau halen. Dat is denk ik onze grote kracht. Bovendien houden we onze shops eveneens in eigen hand.

Innovatie

Ook wat innovatie betreft heeft Tank S wat te bieden. Het bedrijf heeft als enige in Nederland een zogeheten Tankpitstop: een robotarm waarmee automatisch kan worden getankt zonder uit de auto te komen. Het idee komt oorspronkelijk uit de melkveehouderij waar het automatisch melken middels een robot steeds vaker wordt gebruikt. “We wilden dit ook vertalen naar het tanken en hebben deze robot laten ontwikkelen. Er wordt veel gebruik van gemaakt en de klanten zijn enthousiast. Misschien dat we in de toekomst deze robot ook in het buitenland gaan aanbieden. Daar liggen zeker mogelijkheden.”

Lees ook: Tankrobot maakt tanken voor klant gemakkelijker

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.