Even onder de zonnebank in het tankstation

Bij Esso Voskuilen in Woudenberg kijken ze er allang niet meer van op. Klanten die niet alleen komen om te tanken maar ook om eens 20 minuten onder de zonnebank te gaan. Let wel: in het tankstation. “Voor de zonnebank hebben we zo’n tien klanten per dag.  Het is een extra service waar goed gebruik van wordt gemaakt.”

Pomphouder Cees van Ommeren heeft het zonnebank-idee als het ware meegenomen toen hij en zijn vrouw in 1997 aan de locatie Randweg 2 hun nieuwe tankstation begonnen. “Mijn vrouw had vroeger op de oude lokatie een professionele zonstudio op de eerste verdieping boven het tankstation. Toen we gingen verhuizen naar de nieuwe lokatie hebben we uiteindelijk het invalide toilet veranderd in de huidige situatie als zonnebank. Oude zonnebank-klanten vroegen ernaar. Zij waren gewend om te komen zonnen bij een tankstation.”

Zekerheid

Esso Voskuilen heeft naast de opmerkelijke zonnebank zowat alles wat een bemand station kan hebben. Boedelbakken, een uitgebreide shop, een bakery en drie net geheel vernieuwde rollovers van WashTec. Van Ommeren: “We hadden twee rollovers naast elkaar staan maar ik wilde er voor de zekerheid nog eentje bij hebben voor het geval we onderhoud moeten plegen of schoonmaken. Nu is alles vernieuwd en hebben we nog twee wasboxen ernaast laten plaatsen. De wachttijden zijn nu definitief verleden tijd.”

Die zekerheid van zaken doen vertaalt zich ook in een eigen aggregaat. ‘Als de stroom hier uitvalt wil ik wel zeker zijn dat de boel gewoon kan doordraaien.’

Strategie

Van Ommeren is, zoals hij zelf zegt, altijd bezig met zijn bedrijf. Zonder er een echte strategie op na te houden laat hij niet na zijn tankstation te promoten. Zo sponsort hij de plaatselijke dierenambulance (‘die mogen hier gratis tanken’) en is hij shirtsponsor van de plaatselijke voetbalvereniging Woudenberg (‘dat komt omdat ik mijn hele leven zelf graag voetbal’). “Het is gewoon leuk om leuke dingen te doen waar anderen ook iets aan hebben.”

Overigens komt VV Woudenberg er niet van af zonder een tegenprestatie te leveren. Aanstaande zaterdag komt het eerste elftal langs op het tankstation om er ramen te wassen en klanten te helpen. Weer zo’n ludiek ideetje waar hoegenaamd niets achter zit.

Twitter

Wat de toekomst van het tankstation betreft wil Van Ommeren meer gaan doen met nieuwe media als twitter en facebook,  al geeft hij meteen toe dat dat zijn ding niet is. “Ik geloof meer in het handhaven van kwaliteit en ook in het uitwisselen van ideeën met collega-pomphouders. Maar uiteindelijk zal ik ook aan de nieuwe media moeten.”

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.