Vibrators en vuurwerk in tankstation: kwestie van ondernemen

Vuurwerk en vibrators in een tankstation. Peter Smits (48) eigenaar van tankstation Nard Thijs in het Oost-Brabantse Bakel draait er zijn hand niet voor om. Sterker, met de verkoop van vuurwerk en erotische artikelen haalt hij juist die extra omzet. “Dat hoekje daar waar de vibrators staan, dat zijn de beste vierkante meters van de shop. Gewoon een kwestie van ondernemen.”

Peter Smits mag zich zonder omhaal pomphouder 2.0 noemen of zoals hij het zelf liever omschrijft: ik ben een ondernemer. Hij laat weinig kansen liggen om iets nieuws uit te proberen in zijn shop. Zo kwam hij enige tijd geleden op het idee om erotische artikelen in zijn shop te gaan verkopen.

Inrollen

“Daar ben ik eigenlijk zomaar ingerold. Er kwam een keer een man aan de balie die vroeg of ik condooms voor hem wilde verkopen in het tankstation. Nou, ik ging akkoord maar moest hem naar drie dagen al bellen dat de eerste doos er al doorheen was.”

Van het een kwam het ander en voordat hij er zelf erg in had was de hoek die ooit werd ingenomen door cd’s en dvd’s de erotische hoek van het tankstation geworden. Texaco was ‘not amused’ maar kon weinig doen omdat Smits zelfstandig ondernemer is.

‘Mijn vrouw Lianne en ik hebben er eigenlijk alleen maar positieve reacties op gehad. Welgeteld twee klanten spraken er schande van. Tegen hen heb ik gezegd dat ze dan maar even de andere kant op moeten kijken. ” De business loopt intussen zo goed dat Smits er een online webwinkel in erotische artikelen bij heeft.

Vuurwerkwinkel

Smits had inmiddels de smaak te pakken. Hij toverde zijn tankshop uit tot een echte winkel met cadeau-artikelen. Liet een hondenwasserette komen en heeft sinds vier jaar ook een flinke vuurwerkwinkel in zijn shop. “Het heeft me wel erg veel moeite gekost om hier een vergunning voor te krijgen. De eerste reactie van de meeste mensen is ; vuurwerk en tankstation dat gaat niet samen. Maar als ik ze uitleg dat we hier juist alle veiligheidsmaatregelen hebben en het personeel bovendien zeer goed is opgeleid in veiligheidspreventie; dan zou ik haast zeggen dat een tankstation de beste plek is om vuurwerk te verkopen.”

Kansen

Smits moest wel flink in de beurs tasten voor de bouw van twee bunkers waar het vuurwerk is opgeslagen. “Laat ik zeggen dat het tussen de 60.000 en 100.000 euro heeft gekost. Maar dan beschik je ook over twee volledig luchtdichte en veilige opbergplaatsen.” Klanten voor vuurwerk heeft Smits genoeg. De bestellingen lopen nu al binnen zeker na de grote vuurwerkshow die hij afgelopen weekend gaf. “Daar zijn toch duizenden mensen op af gekomen. Die weten ons nu wel te vinden.”

De Bakelse pomphouder pakt kansen op waar anderen ze laten liggen. “Ik kan wel hier achter de kassa blijven zitten en op de klok kijken maar dan word ik gek. Je moet soms wat lef tonen en iets nieuws proberen. Gaat het dan een keer mis dan pak je gewoon je volgende kans. Een kwestie van ondernemen, hè.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.