Shell_trigate_headington

Revolutionair tanken in driehoek met ‘Trigate’

Oliemaatschappij Shell gaat met de zogeheten ‘Trigate’ het tanken bij tankstations compleet anders organiseren. Een Trigate is een pompeiland met drie vulmogelijkheden in plaats van twee die nu gangbaar zijn. Het moet de snelheid van het tanken bevorderen.

Duiven krijgt de primeur. Hier zal het eerste Shell tankstation met Trigate van Nederland eind december in gebruik worden genomen.

Snelheid

Met de Trigate wil Shell de veiligheid van het tanken verbeteren maar vooral ook de snelheid bevorderen. Shell-woordvoerder Lukas Burgering: “We houden de vinger aan de pols bij onze klanten. Uit onderzoek is gebleken dat een van de ergernissen bij tanken het wachten is.”

“Omdat er maar twee auto’s per eiland tegelijkertijd kunnen tanken moet je regelmatig wachten tot de automobilist weer terug is uit de shop. Met de Trigate kunnen we per pompeiland drie auto’s tegelijk bedienen. Dat scheelt enorm in de de tijd en is een stuk veiliger.”

Experiment

Shell heeft in het Engelse Headington al een jaar geëxperimenteerd met de Trigate. Burgering wil niets over de resultaten kwijt,  ‘maar we zouden er in Nederland niet aan beginnen als het was tegengevallen’.

De bedoeling is dat na gebleken succes de Trigate wereldwijd zal worden ingevoerd.


Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.