Eigenwijze strategie Firezone blijkt te werken

Hij verwacht dat de verhouding bemande en onbemande tankstations in de nabije toekomst zal uitkomen op fifty-fifty. En hij verwacht ook een flink deel van die onbemande markt naar zich toe te trekken. Directeur Peter Groen van Salland Olie gaat binnenkort zijn honderdste tankstation van Firezone openen. In 2012 moeten daar nog eens 25 nieuwe tankstations bijkomen. Ambitieuze plannen maar volgens Groen geheel gerechtvaardigd. “Wij houden alles in eigen hand. Dat weten de klanten te waarderen. ”

Het gaat goed met Firezone tankstations. De keten is in een rap tempo aan het groeien en kan naast TinQ, Tango en AVIA een van de grootste spelers op de onbemande markt worden. Die ambitie hebben we ook. Het doel is om binnen twee jaar Tango voorbij te steken. Dat gaat ons lukken.”

Maatregelen

Het succes moet ergens op zijn terug te voeren. Voor Peter Groen is dat zonder enige twijfel het feit dat alles onder één dak blijft. “Wij besteden niets uit. Dus het schoonmaken van de stations doen we zelf; de ombouw, de promotie-acties; het vervoer. Alles.”

“We hebben constant mensen op de weg zitten die onze stations inspecteren en waar nodig aanpassingen doorvoeren. Zo weten we ook vaak wat er speelt bij een klant. En hierop kunnen wij dan weer maatregelen nemen.”

Schoenen

Om een voorbeeld te geven: We hadden laatst een klant die ons belde dat er benzine over zijn schoenen was gesproeid. Volgens hem was dat omdat het vulpistool niet goed reageerde.”

“Dan gaan we met zo’n klant niet in discussie maar zorgen we dat hij zo snel mogelijk een nieuw paar schoenen krijgt. Ook checken we dezelfde dag nog of iets aan de pomp mankeert. Dat levert weer mond tot mond-reclame op. En dat is de beste reclame die er is.”

Paulusma

Een andere reclame-uiting die Groen belangrijk vindt, is die met Weerman-orakel Piet Paulusma. “Piet beantwoordt precies aan onze doelgroep. Geen geneuzel maar gewoon goedkoop en makkelijk tanken. Hij is echt een boegbeeld van ons product geworden.”

Groeien

Firezone wil in 2012 met 25 stations in het land gaan groeien. Dat zal met name in het zuiden van het land moeten gebeuren waar de tankstationketen nog weinig vaste grond onder de voeten heeft. Voor 10 locaties zijn al contracten afgesloten.

Groen gaat zich ook richten op het aanbieden van alternatieve brandstoffen als LNG en elektriciteit.”Met name voor LNG zien we wel mogelijkheden. Voor de elektrische particuliere markt zal het moeilijk worden, maar dat onthoud je niet van de verplichting om het aan te bieden.”

Koffiebar

Ondanks dat prijsvechter Firezone een onbemande tankstationketen is waar dus geen pompshop is te bekennen, gebeurt het met regelmaat dat klanten worden verrast door een promotieteam of een kop koffie op locatie. “We gaan langs met een mobiele koffiebar of laten klanten dobbelen voor een gratis tank brandstof. Dit soort acties willen we ook vaker gaan doen. Het lijken misschien kleine dingen maar de automobilist weet het zeker op zijn waarde te schatten.”

Fred Kramer

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eigenwijze strategie Firezone blijkt te werken | TankPro.nl

Eigenwijze strategie Firezone blijkt te werken

Hij verwacht dat de verhouding bemande en onbemande tankstations in de nabije toekomst zal uitkomen op fifty-fifty. En hij verwacht ook een flink deel van die onbemande markt naar zich toe te trekken. Directeur Peter Groen van Salland Olie gaat binnenkort zijn honderdste tankstation van Firezone openen. In 2012 moeten daar nog eens 25 nieuwe tankstations bijkomen. Ambitieuze plannen maar volgens Groen geheel gerechtvaardigd. “Wij houden alles in eigen hand. Dat weten de klanten te waarderen. ”

Het gaat goed met Firezone tankstations. De keten is in een rap tempo aan het groeien en kan naast TinQ, Tango en AVIA een van de grootste spelers op de onbemande markt worden. Die ambitie hebben we ook. Het doel is om binnen twee jaar Tango voorbij te steken. Dat gaat ons lukken.”

Maatregelen

Het succes moet ergens op zijn terug te voeren. Voor Peter Groen is dat zonder enige twijfel het feit dat alles onder één dak blijft. “Wij besteden niets uit. Dus het schoonmaken van de stations doen we zelf; de ombouw, de promotie-acties; het vervoer. Alles.”

“We hebben constant mensen op de weg zitten die onze stations inspecteren en waar nodig aanpassingen doorvoeren. Zo weten we ook vaak wat er speelt bij een klant. En hierop kunnen wij dan weer maatregelen nemen.”

Schoenen

Om een voorbeeld te geven: We hadden laatst een klant die ons belde dat er benzine over zijn schoenen was gesproeid. Volgens hem was dat omdat het vulpistool niet goed reageerde.”

“Dan gaan we met zo’n klant niet in discussie maar zorgen we dat hij zo snel mogelijk een nieuw paar schoenen krijgt. Ook checken we dezelfde dag nog of iets aan de pomp mankeert. Dat levert weer mond tot mond-reclame op. En dat is de beste reclame die er is.”

Paulusma

Een andere reclame-uiting die Groen belangrijk vindt, is die met Weerman-orakel Piet Paulusma. “Piet beantwoordt precies aan onze doelgroep. Geen geneuzel maar gewoon goedkoop en makkelijk tanken. Hij is echt een boegbeeld van ons product geworden.”

Groeien

Firezone wil in 2012 met 25 stations in het land gaan groeien. Dat zal met name in het zuiden van het land moeten gebeuren waar de tankstationketen nog weinig vaste grond onder de voeten heeft. Voor 10 locaties zijn al contracten afgesloten.

Groen gaat zich ook richten op het aanbieden van alternatieve brandstoffen als LNG en elektriciteit.”Met name voor LNG zien we wel mogelijkheden. Voor de elektrische particuliere markt zal het moeilijk worden, maar dat onthoud je niet van de verplichting om het aan te bieden.”

Koffiebar

Ondanks dat prijsvechter Firezone een onbemande tankstationketen is waar dus geen pompshop is te bekennen, gebeurt het met regelmaat dat klanten worden verrast door een promotieteam of een kop koffie op locatie. “We gaan langs met een mobiele koffiebar of laten klanten dobbelen voor een gratis tank brandstof. Dit soort acties willen we ook vaker gaan doen. Het lijken misschien kleine dingen maar de automobilist weet het zeker op zijn waarde te schatten.”

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.