Bruno Tankstations: ‘Durf te ondernemen!’

DZ LImb Z

‘Durf te ondernemen. Ben niet bang om te mislukken’ . Dat is het levensmotto van Giuliano Bruno, mede-oprichter van Bruno Tankstations in België. Bruno houdt alles onder één dak en in eigen hand. Het laatste paradepaardje staat in Bilzen. Hier is op een enorm bedrijventerrein een nieuw tankstation uit de grond gestampt met 16 vulpunten; een carwash, een car-rental, de grootste overdekte truckparking van Europa, een gloednieuwe pompshop en als klap op de vuurpijl een modern gestyled restaurant. Alles is 24 uur per dag open. Dat is ondernemen á la Bruno-stijl.

Giuliano Bruno (47) is een Belg van Italiaanse afkomst. Dat is aan hem af te zien. Gebronsd gelaat, parelwitte tanden, haar in de gel en natuurlijk zichzelf voortbewegend in een heuse Maserati. Het succes spat ervan af.

Armoede

Maar dat succes is zeker niet komen aanwaaien. Als zoon van een Italiaanse immigrant die in de mijnen van Belgisch Limburg zijn geluk kwam beproeven, weet Giuliano wat armoede is. In 1988 ging hij samen met zijn broer Angelo werken bij een tankstation in Genk. `Later zijn we dat van Esso gaan huren. Toen ik op een dag een oude toonbank van een bakkerij kon overnemen dacht ik: die kunnen we goed in ons tankstation gebruiken.” De broers Bruno smeerden sindsdien zelf hun broodjes en dat werd meteen een succes.

Durf

De Bruno´s groeiden en groeiden.”In 1995 huurden we 5 tankstations van Esso. We zaten voor de bakery wel vast aan Delifrance. Ik wilde in de tankstations een pizzeria beginnen. Echte verse pizza’s en Italiaanse broodjes zo aan de man gebracht. Maar Esso geloofde er niet in. Ze durfden gewoonweg niet.”

24 Uur

Bruno zette echter door ook al moest hij daarvoor zijn eigen tankstation beginnen. Vijf jaar en vijf Bruno Tankstations met foofdcorner verder was de BRUNO-pizza in België een begrip.”Klanten vinden het geweldig dat je 24 uur op 24 bij ons terecht kunt om te eten of te shoppen. We hebben de hele dag toeloop. “s Ochtends zijn het bouwvakkers en even later de huismoeders. Daarna komen de zakenlui en in de avond en nacht de vrachtwagenchauffeurs en de stappers. Het gaat gewoon de klok rond.”

IL Ristorante

Inmiddels bestiert Bruno 15 tankstations in het land waar hij langzaam maar zeker zijn nieuwe troef ‘IL Ristorante’ aan het uitrollen is: een modern volwaardig restaurant binnen het tankstation.

In Bilzen lijkt het alsof het in moderne kleuren opgetrokken restaurant per ongeluk tegen het tankstation is aangebouwd. Maar Bruno weet beter. “Dit is een van de grootste industriële zones in België met dus een enorm potentieel eters. Klanten moeten misschien nog wennen om bij een tankstation op niveau te gaan eten maar degenen die we binnen hebben gehad zijn dolenthousiast.”

Prijs

Voor deze exclusieve manier van klantenbinding betaalt Bruno wel een prijs. Het is niet alleen de investering maar ook het personeel wat het kostenplaatje bepaald. “Natuurlijk ben je meer aan personeelskosten kwijt als je 24 uur service wilt verlenen. Maar pak je het goed aan en blijf je kwaliteit bieden dan betaalt het zich dubbel en dwars terug. ”

“Dat is ook wat ik tegen mijn collega-pomphouders zou willen zeggen: durf te investeren en te innoveren. En als ze dat zelf niet kunnen of willen, moeten ze mij inhuren”, knipoogt hij.

Nederland

Giuliano heeft nog geen plannen om de Bruno-keten naar Nederland te halen, maar sluit ook niets uit. “Er liggen toch bepaalde cultuurverschillen. Mocht ik naar Holland gaan met mijn concept dan zal het via Limburg zijn. Daar spreken ze toch dezelfde taal.”

Maar eerst gaat de zoon van een mijnwerker zijn IL Ristorante in België verder uitwerken. “Ik nodig iedereen uit om eens bij ons te komen kijken wat je met een beetje durf en doorzettingsvermogen kunt bereiken Ook Ollanders, ja.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.