App, mobiel, broodjes, smartphone

Ongekende mogelijkheden met smartphone-app tankstations

App, mobiel, broodjes, smartphone

Stel, je rijdt een tankstation binnen. Het display van je telefoon verwelkomt je persoonlijk en geeft de nieuwste acties, je favoriete brandstof en het broodje van de week aan. In de shop ligt je vers gemaakte broodje gezond klaar dat je afrekent door je telefoon langs de scanner te halen. Met een specifieke applicatie (app) voor op de smartphone is deze toekomstmuziek al bijna tegenwoordige tijd.

De ongekende mogelijkheden van social media als Twitter, Hyves, Facebook en LinkedIn dringen steeds dieper door bij het bedrijfsleven.

Koopgedrag

Met de smartphone kan direct worden gecommuniceerd tussen klant en ondernemer en met een relatief eenvoudige app kan koopgedrag en productkeuze worden vastgesteld.

Vandaar dat bedrijven steeds vaker functionele apps ontwikkelen voor hun klanten. Denk bijvoorbeeld aan de Appie-app van Albert Heijn waarmee je onder meer je boodschappenlijst aan de looproute van de AH-winkel kunt koppelen.

Kans

Voor tankstations is hier nog een flinke slag te maken. Onder de 3,3 miljoen smartphone-gebruikers zitten veel automobilisten. Een geweldige kans voor de branche, vindt Marcel Cauli van Extendas.”Via een app kan direct contact met de klant worden gelegd. Je kunt ze bijvoorbeeld op de hoogte houden van acties of prijsvoordelen.”

“Of op een stoffige dag een voordeel bieden voor de wasstraat. Andersom kan de automobilist zijn broodje al rijdend bestellen. Hoeft hij daarna niet meer in de rij te staan.”

Niveau

Software-ontwikkelaar Extendas heeft met specifieke programma’s in een eerder stadium al de banden tussen tankstations onderling en die met de toeleveranciers sterk weten te verbeteren.

Nu is het tijd om de communicatie tussen tankstation en klant op een hoger niveau te tillen. Daarvoor is het bedrijf een nieuwe app aan het ontwikkelen speciaal voor tankstations en hun klanten.

Wensen

Om meteen sterk in de markt te staan is hierbij een samenwerkingsverband gezocht met enkele bekende toeleveranciers. Met de extra informatie die via de app wordt gegenereerd, kunnen leveranciers en pomphouders inspelen op de specifieke wensen van de klant.

Pomphouders kunnen zo een op maat gemaakt totaalconcept aanbieden aan hun klanten. “Dat kan uitgroeien tot een vorm van klantenbinding die we tot nu toe nog niet kennen” , verwacht Cauli. Momenteel wordt er met de app proefgedraaid. Extendas verwacht tegen het einde van het jaar met de applicatie op de markt te komen.

Fred Kramer

Tanken met je smartphone

Auteur: Redactie

1 reactie op “Ongekende mogelijkheden met smartphone-app tankstations”

Jaap|19.09.11|22:37

Helemaal top die video!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ongekende mogelijkheden met smartphone-app tankstations | TankPro.nl
App, mobiel, broodjes, smartphone

Ongekende mogelijkheden met smartphone-app tankstations

Stel, je rijdt een tankstation binnen. Het display van je telefoon verwelkomt je persoonlijk en geeft de nieuwste acties, je favoriete brandstof en het broodje van de week aan. In de shop ligt je vers gemaakte broodje gezond klaar dat je afrekent door je telefoon langs de scanner te halen. Met een specifieke applicatie (app) voor op de smartphone is deze toekomstmuziek al bijna tegenwoordige tijd.

De ongekende mogelijkheden van social media als Twitter, Hyves, Facebook en LinkedIn dringen steeds dieper door bij het bedrijfsleven.

Koopgedrag

Met de smartphone kan direct worden gecommuniceerd tussen klant en ondernemer en met een relatief eenvoudige app kan koopgedrag en productkeuze worden vastgesteld.

Vandaar dat bedrijven steeds vaker functionele apps ontwikkelen voor hun klanten. Denk bijvoorbeeld aan de Appie-app van Albert Heijn waarmee je onder meer je boodschappenlijst aan de looproute van de AH-winkel kunt koppelen.

Kans

Voor tankstations is hier nog een flinke slag te maken. Onder de 3,3 miljoen smartphone-gebruikers zitten veel automobilisten. Een geweldige kans voor de branche, vindt Marcel Cauli van Extendas.”Via een app kan direct contact met de klant worden gelegd. Je kunt ze bijvoorbeeld op de hoogte houden van acties of prijsvoordelen.”

“Of op een stoffige dag een voordeel bieden voor de wasstraat. Andersom kan de automobilist zijn broodje al rijdend bestellen. Hoeft hij daarna niet meer in de rij te staan.”

Niveau

Software-ontwikkelaar Extendas heeft met specifieke programma’s in een eerder stadium al de banden tussen tankstations onderling en die met de toeleveranciers sterk weten te verbeteren.

Nu is het tijd om de communicatie tussen tankstation en klant op een hoger niveau te tillen. Daarvoor is het bedrijf een nieuwe app aan het ontwikkelen speciaal voor tankstations en hun klanten.

Wensen

Om meteen sterk in de markt te staan is hierbij een samenwerkingsverband gezocht met enkele bekende toeleveranciers. Met de extra informatie die via de app wordt gegenereerd, kunnen leveranciers en pomphouders inspelen op de specifieke wensen van de klant.

Pomphouders kunnen zo een op maat gemaakt totaalconcept aanbieden aan hun klanten. “Dat kan uitgroeien tot een vorm van klantenbinding die we tot nu toe nog niet kennen” , verwacht Cauli. Momenteel wordt er met de app proefgedraaid. Extendas verwacht tegen het einde van het jaar met de applicatie op de markt te komen.

Fred Kramer

Tanken met je smartphone

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Ongekende mogelijkheden met smartphone-app tankstations”

Jaap|19.09.11|22:37

Helemaal top die video!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.