Veiling tankstation brengt emoties mee voor pomphouder

Met de veiling van tankstations wordt ook het personeel als het ware mee geveild. Erich Schaank, stationsmanager van Shell-station Amstelveen voelt zich daar niet lekker bij. “Ik heb een Shell-hart en dat wordt me misschien wel afgenomen.”

Op 7 september worden in Den Haag 7 tankstations geveild. Hieronder het Shell-station Amstelveen dat al 16 jaar wordt bestierd door manager Erich Schaank. Hij heeft met de veiling in het vooruitzicht nog net geen slapeloze nachten.

Personeel

“Ik kan wel zeggen dat ik er buikpijn van heb. Ik ben als jochie in 1976 begonnen bij het Shell-station de Blokhut aan de A1. Nu ben ik stationsmanager in Amstelveen. Ik heb mijn hele leven nog geen druppel andere benzine getankt. Dan kun je wel zeggen dat je trouw bent aan je merk.”

Ook het personeel ( 9 medewerkers) blijkt een band met Shell te hebben of in ieder geval met de stationsmanager. “Ik heb hier mensen die al meer dan 17 jaar voor me werken. Anderen zitten er 9 jaar. Ik ga nooit voor de korte termijn. Ook niet wat mijn personeel betreft.”

Overheid

De veiling van de huurrechten van tankstations is volgens Schaank een truc waar alleen de overheid beter van wordt. “Voor de concurrentie en lagere prijzen hoeven ze het niet te doen. Daarvoor zijn de marges te klein. Als het echt de klant zou helpen zou ik er voorstander van zijn. Maar het werkt in de praktijk gewoon niet.”

Shell

Schaank heeft het vermoeden dat zijn locatie in andere handen komt. Shell heeft de afgelopen jaren weinig tot niets veranderd aan de locatie.

“Eigenlijk past dit station niet meer in het nieuwe Shell-concept. We hebben een kleine shop maar een paar parkeerplaatsen en de wc’s zijn nog altijd buiten de shop. Als Shell deze locatie had willen houden waren er al veel eerder vernieuwingen toegepast.”

Oliemaatschappij

Shell Amstelveen zal op 7 september als vijfde tankstation worden geveild. Schaank gaat er niet naartoe maar wacht de beslissing af in zijn tankstation. Als het een andere oliemaatschappij wordt zal hij daar in eerste instantie flink van balen.

“Maar stel dat bijvoorbeeld BP wint, dan zal ik in no-time zorgen dat ik de beste stationsmanager van BP in Nederland wordt.”

Fred Kramer

Lees ook: Veiling tankstations levert Staat 62 miljoen euro op.

BOVAG:”Veiling tankstations beter afschaffen”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veiling tankstation brengt emoties mee voor pomphouder | TankPro.nl

Veiling tankstation brengt emoties mee voor pomphouder

Met de veiling van tankstations wordt ook het personeel als het ware mee geveild. Erich Schaank, stationsmanager van Shell-station Amstelveen voelt zich daar niet lekker bij. “Ik heb een Shell-hart en dat wordt me misschien wel afgenomen.”

Op 7 september worden in Den Haag 7 tankstations geveild. Hieronder het Shell-station Amstelveen dat al 16 jaar wordt bestierd door manager Erich Schaank. Hij heeft met de veiling in het vooruitzicht nog net geen slapeloze nachten.

Personeel

“Ik kan wel zeggen dat ik er buikpijn van heb. Ik ben als jochie in 1976 begonnen bij het Shell-station de Blokhut aan de A1. Nu ben ik stationsmanager in Amstelveen. Ik heb mijn hele leven nog geen druppel andere benzine getankt. Dan kun je wel zeggen dat je trouw bent aan je merk.”

Ook het personeel ( 9 medewerkers) blijkt een band met Shell te hebben of in ieder geval met de stationsmanager. “Ik heb hier mensen die al meer dan 17 jaar voor me werken. Anderen zitten er 9 jaar. Ik ga nooit voor de korte termijn. Ook niet wat mijn personeel betreft.”

Overheid

De veiling van de huurrechten van tankstations is volgens Schaank een truc waar alleen de overheid beter van wordt. “Voor de concurrentie en lagere prijzen hoeven ze het niet te doen. Daarvoor zijn de marges te klein. Als het echt de klant zou helpen zou ik er voorstander van zijn. Maar het werkt in de praktijk gewoon niet.”

Shell

Schaank heeft het vermoeden dat zijn locatie in andere handen komt. Shell heeft de afgelopen jaren weinig tot niets veranderd aan de locatie.

“Eigenlijk past dit station niet meer in het nieuwe Shell-concept. We hebben een kleine shop maar een paar parkeerplaatsen en de wc’s zijn nog altijd buiten de shop. Als Shell deze locatie had willen houden waren er al veel eerder vernieuwingen toegepast.”

Oliemaatschappij

Shell Amstelveen zal op 7 september als vijfde tankstation worden geveild. Schaank gaat er niet naartoe maar wacht de beslissing af in zijn tankstation. Als het een andere oliemaatschappij wordt zal hij daar in eerste instantie flink van balen.

“Maar stel dat bijvoorbeeld BP wint, dan zal ik in no-time zorgen dat ik de beste stationsmanager van BP in Nederland wordt.”

Fred Kramer

Lees ook: Veiling tankstations levert Staat 62 miljoen euro op.

BOVAG:”Veiling tankstations beter afschaffen”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.