tankstellenmesse, vakbeurs

Duitse tankvakbeurs vol innovaties in tankstationbranche

De tankstationbranche zit vol innovatie.  Op de Duitse tankvakbeurs Tankstelle & Mittelstand ’11 in Münster toonden leveranciers woensdag en donderdag tientallen nieuwe producten. Hiervan wordt een aantal ook geïntroduceerd in Nederland. Een kort overzicht met wat de Nederlandse tankstation-ondernemer binnenkort kan verwachten.

Veeder Root

Gilbarco/Veeder Root, producent van tankregistratiesystemen, kwam met een nieuw registratiesysteem. De TLS-450 is de opvolger van de TLS-350. Het nieuwe registratiesysteem heeft een touchscreen gekregen in plaats van knoppen naast het scherm.

Het systeem is bovendien ‘inspector-ready.’ Dit wil zeggen dat een inspecteur met een druk op de knop het rapport kan uitdraaien dat hij nodig heeft. Verder slaat het apparaat de gegevens tot drie jaar lang op. Ook is het mogelijk om op elk moment van de dag de tankgegevens online te bekijken.

Scheidt & Bachmann

Scheidt & Bachmann, ontwikkelaar en producent van brandstofpompen en tankstation-management systemen, presenteerde op de beurs een nieuwe tankautomaat. De belangrijkste vernieuwing is dat er bij de tankautomaat naast pinnen ook met contant geld betaald kan worden. De OPT 240 biedt zo dezelfde betaalmogelijkheden als een normale kassa.

Het apparaat geeft geen wisselgeld, maar in plaats daarvan krijgt de consument een tegoedbon als hij teveel heeft betaald. Hiermee kan hij de volgende keer betalen. Daarnaast heeft de OPT een 15 inch touchscreen met grote pictogrammen dat het gebruiksgemak bevordert. Het scherm geeft klanten een stap-voor-stap uitleg hoe ze het systeem kunnen gebruiken.

Wincor Nixdorf

Wincor Nixdorf is leverancier in IT-oplossingen voor ondernemers op gebied van cash management. Het bedrijf ontwikkelde een Cash Cycle Management-concept en geeft aan het systeem te willen distribueren naar Nederland. Met de Cash Cycle Management is de kassa overbodig.

De servicemedewerker ontvangt het geld van de klant en voert dit direct in in de kluis. De klant ontvangt zijn wisselgeld via een bakje aan de voorkant van de balie. Het ontvangen bedrag wordt rechtstreeks op de rekening van de tankstationondernemer gestort.

Het geld in de kluis kan worden gebruikt voor de functie PIN-apparaat, mits de ondernemer hier afspraken met een bank over maakt. Anders wordt het opgehaald door een waardetransport. Thorsten Braun van Wincor Nixdorf gaf aan dat met het systeem het aantal overvallen flink terug loopt, omdat er geen contant geld meer in de kassa zit. Hij sprak over een afname van 60%.

Lekkerland

Lekkerland introduceerde de nieuwe dienst E-va, dat staat voor Electronic Value. E-va biedt een ruime keuze aan simkaarten, betaalkaarten voor platforms zoals de Playstation en geschenkkaarten. Het nieuwe van E-va is dat de ondernemer niet vooraf voor deze kaarten hoeven te betalen, omdat de kaarten geen waarde hebben voordat ze geactiveerd worden.

Pas bij verkoop wordt een kaart via een scanner geactiveerd en krijgt deze zijn waarde. Na verkoop worden de kosten door Lekkerland in rekening gebracht. De ondernemer heeft zo geen verlies als er een product stuk gaat of gestolen wordt. Bovendien zijn ze zo gemakkelijker in een schap te presenteren in plaats van achter de balie. In Duitsland loopt E-va al en volgens accountmanager Lena Tissen wordt E-va ook in Nederland geïntroduceerd.

Sonax

Ook shopproducten kwamen op de beurs ruim aan bod. Zo introduceerde Sonax op de beurs een nieuw product voor de zomer: vloeistof voor ruitensproeiers met een ‘energy drink’ geur.  De geur verspreidt zich door de auto

Het product is leverbaar als concentraat en als kant-en-klaar product. Het concentraat levert 16 liter ruitensproeier vloeistof. Sonax levert producten op het gebied van autoverzorging en is in Nederland verkrijgbaar bij onder andere BP tankstations.

Red Bull

Marktleider in energy-drinks Red Bull introduceerde geen nieuw product maar wel een nieuwe verpakking: een flesje met schroefdop. De fles is speciaal bedoeld voor automobilisten die de fles kunnen afsluiten. Ook past de fles goed in een bekerhouder. Red-Bull-blikjes zijn hiervoor vaak te klein.

Het product is al in Nederland verkrijgbaar. De inhoud van de fles is 330ml, meer dan in een klein blikje zit. De prijs van het flesje is hetzelfde als een medium blik van 355ml.

Linda Aarts

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse tankvakbeurs vol innovaties in tankstationbranche | TankPro.nl
tankstellenmesse, vakbeurs

Duitse tankvakbeurs vol innovaties in tankstationbranche

De tankstationbranche zit vol innovatie.  Op de Duitse tankvakbeurs Tankstelle & Mittelstand ’11 in Münster toonden leveranciers woensdag en donderdag tientallen nieuwe producten. Hiervan wordt een aantal ook geïntroduceerd in Nederland. Een kort overzicht met wat de Nederlandse tankstation-ondernemer binnenkort kan verwachten.

Veeder Root

Gilbarco/Veeder Root, producent van tankregistratiesystemen, kwam met een nieuw registratiesysteem. De TLS-450 is de opvolger van de TLS-350. Het nieuwe registratiesysteem heeft een touchscreen gekregen in plaats van knoppen naast het scherm.

Het systeem is bovendien ‘inspector-ready.’ Dit wil zeggen dat een inspecteur met een druk op de knop het rapport kan uitdraaien dat hij nodig heeft. Verder slaat het apparaat de gegevens tot drie jaar lang op. Ook is het mogelijk om op elk moment van de dag de tankgegevens online te bekijken.

Scheidt & Bachmann

Scheidt & Bachmann, ontwikkelaar en producent van brandstofpompen en tankstation-management systemen, presenteerde op de beurs een nieuwe tankautomaat. De belangrijkste vernieuwing is dat er bij de tankautomaat naast pinnen ook met contant geld betaald kan worden. De OPT 240 biedt zo dezelfde betaalmogelijkheden als een normale kassa.

Het apparaat geeft geen wisselgeld, maar in plaats daarvan krijgt de consument een tegoedbon als hij teveel heeft betaald. Hiermee kan hij de volgende keer betalen. Daarnaast heeft de OPT een 15 inch touchscreen met grote pictogrammen dat het gebruiksgemak bevordert. Het scherm geeft klanten een stap-voor-stap uitleg hoe ze het systeem kunnen gebruiken.

Wincor Nixdorf

Wincor Nixdorf is leverancier in IT-oplossingen voor ondernemers op gebied van cash management. Het bedrijf ontwikkelde een Cash Cycle Management-concept en geeft aan het systeem te willen distribueren naar Nederland. Met de Cash Cycle Management is de kassa overbodig.

De servicemedewerker ontvangt het geld van de klant en voert dit direct in in de kluis. De klant ontvangt zijn wisselgeld via een bakje aan de voorkant van de balie. Het ontvangen bedrag wordt rechtstreeks op de rekening van de tankstationondernemer gestort.

Het geld in de kluis kan worden gebruikt voor de functie PIN-apparaat, mits de ondernemer hier afspraken met een bank over maakt. Anders wordt het opgehaald door een waardetransport. Thorsten Braun van Wincor Nixdorf gaf aan dat met het systeem het aantal overvallen flink terug loopt, omdat er geen contant geld meer in de kassa zit. Hij sprak over een afname van 60%.

Lekkerland

Lekkerland introduceerde de nieuwe dienst E-va, dat staat voor Electronic Value. E-va biedt een ruime keuze aan simkaarten, betaalkaarten voor platforms zoals de Playstation en geschenkkaarten. Het nieuwe van E-va is dat de ondernemer niet vooraf voor deze kaarten hoeven te betalen, omdat de kaarten geen waarde hebben voordat ze geactiveerd worden.

Pas bij verkoop wordt een kaart via een scanner geactiveerd en krijgt deze zijn waarde. Na verkoop worden de kosten door Lekkerland in rekening gebracht. De ondernemer heeft zo geen verlies als er een product stuk gaat of gestolen wordt. Bovendien zijn ze zo gemakkelijker in een schap te presenteren in plaats van achter de balie. In Duitsland loopt E-va al en volgens accountmanager Lena Tissen wordt E-va ook in Nederland geïntroduceerd.

Sonax

Ook shopproducten kwamen op de beurs ruim aan bod. Zo introduceerde Sonax op de beurs een nieuw product voor de zomer: vloeistof voor ruitensproeiers met een ‘energy drink’ geur.  De geur verspreidt zich door de auto

Het product is leverbaar als concentraat en als kant-en-klaar product. Het concentraat levert 16 liter ruitensproeier vloeistof. Sonax levert producten op het gebied van autoverzorging en is in Nederland verkrijgbaar bij onder andere BP tankstations.

Red Bull

Marktleider in energy-drinks Red Bull introduceerde geen nieuw product maar wel een nieuwe verpakking: een flesje met schroefdop. De fles is speciaal bedoeld voor automobilisten die de fles kunnen afsluiten. Ook past de fles goed in een bekerhouder. Red-Bull-blikjes zijn hiervoor vaak te klein.

Het product is al in Nederland verkrijgbaar. De inhoud van de fles is 330ml, meer dan in een klein blikje zit. De prijs van het flesje is hetzelfde als een medium blik van 355ml.

Linda Aarts

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.