Tankstation AVIA St-Oedenrode tankshop

Tankstations van Vollenhoven Olie omgekleurd naar AVIA

Vollenhoven Olie kleurde eerder dit jaar in totaal 20 bemande tankstations om naar AVIA. De tankstations van Vollenhoven Olie voerden een tijd lang twee merken, AVIA en Total.

De overeenkomst met Total liep in 2010 af. Het familiebedrijf nam het besluit om hierna op het gebied van brandstoffen volledig naar AVIA over te gaan.

Bij Total zegt het bedrijf de aansluiting en het ‘strategische partnerschap’ te missen; er kon niet meegedacht worden met het toekomstig beleid. Total voert een mondiale strategie waarbij de lokale markt, die voor Vollenhoven Olie belangrijk is, onderbelicht bleef volgens de firma. De verhouding met Total Nederland is in orde, zegt Piet Hein Bogaers, commercieel directeur van Vollenhoven Olie.

Partnerschap

In 2006 werd Vollenhoven Olie aandeelhouder van AVIA, omdat Total enkel onbemande tankstations voert onder de merknaam ELAN. Hierin zag het bedrijf geen toegevoegde waarde. De onbemande locaties werden in 2006 al omgekleurd naar AVIA. Nu alle stations zijn omgekleurd naar AVIA kan het bedrijf haar ‘eigen merk’ voeren en investeert daarom ook extra in de uitstraling. Samen met de overige 5 AVIA leden bepaalt Vollenhoven Olie het beleid van AVIA Nederland.

Bogaers: “Wij willen ons netwerk uitbreiden, de brandstof afzet per locatie vergroten en dat op basis van volledig partnerschap. We zouden dat niet doen als we geen vertrouwen hadden in AVIA als leverancier en zakenpartner. Het is het grootste samenwerkingsverband van zelfstandige ondernemingen in de Nederlandse oliebranche.”

Zelfstandigheid

De zelfstandigheid en het bewerken van de lokale markt zijn voor Vollenhoven Olie van groot belang. Bogaers: “Wij zijn van oorsprong een zelfstandig en onafhankelijk familiebedrijf. Zelfstandigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het is bij AVIA mogelijk om deze zelfstandigheid te behouden en verder door te geven aan onze klanten, met de voordelen van een sterk merk.”

Het bedrijf uit Tilburg ziet in de samenwerking met AVIA een solide basis voor de toekomst. AVIA Nederland wil binnen drie jaar groeien van ruim 270 naar 350 tankstations en in 2019 wil het bedrijf meer dan 425 stations geopend hebben. Dat past in de toekomstplannen van Vollenhoven Olie, dat de ambitie heeft om mee te groeien.

Omkleuring

In de periode februari en maart zijn alle bemande locaties van Vollenhoven Olie omgebouwd van Total naar AVIA. Ook de tankauto’s van het bedrijf krijgen de AVIA-uitstraling. Volgens Bogaers zijn de reacties op de omkleuring van dealers, klanten en medewerkers positief.

Vollenhoven Olie exploiteert en bevoorraadt voornamelijk bemande- en onbemande tankstations Zuid-Nederland. Het bedrijf heeft nu 7 bemande COCO locaties en 13 bemande DODO dealers die de kleuren van AVIA voeren. Daarnaast exploiteert het bedrijf 16 onbemande COCO AVIA Express tankstations.

Bogaers verwacht dat de 16 tankstations van Vollenhoven Olie met de naam VOL DS (dieselverzamelpunten voor transport in Zuid-Nederland) in 2012 ook worden omgekleurd naar AVIA TRUCK. Hiermee wil de firma de merkbekendheid in AVIA in Zuid-Nederland vergroten.

Linda Aarts

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstations van Vollenhoven Olie omgekleurd naar AVIA | TankPro.nl
Tankstation AVIA St-Oedenrode tankshop

Tankstations van Vollenhoven Olie omgekleurd naar AVIA

Vollenhoven Olie kleurde eerder dit jaar in totaal 20 bemande tankstations om naar AVIA. De tankstations van Vollenhoven Olie voerden een tijd lang twee merken, AVIA en Total.

De overeenkomst met Total liep in 2010 af. Het familiebedrijf nam het besluit om hierna op het gebied van brandstoffen volledig naar AVIA over te gaan.

Bij Total zegt het bedrijf de aansluiting en het ‘strategische partnerschap’ te missen; er kon niet meegedacht worden met het toekomstig beleid. Total voert een mondiale strategie waarbij de lokale markt, die voor Vollenhoven Olie belangrijk is, onderbelicht bleef volgens de firma. De verhouding met Total Nederland is in orde, zegt Piet Hein Bogaers, commercieel directeur van Vollenhoven Olie.

Partnerschap

In 2006 werd Vollenhoven Olie aandeelhouder van AVIA, omdat Total enkel onbemande tankstations voert onder de merknaam ELAN. Hierin zag het bedrijf geen toegevoegde waarde. De onbemande locaties werden in 2006 al omgekleurd naar AVIA. Nu alle stations zijn omgekleurd naar AVIA kan het bedrijf haar ‘eigen merk’ voeren en investeert daarom ook extra in de uitstraling. Samen met de overige 5 AVIA leden bepaalt Vollenhoven Olie het beleid van AVIA Nederland.

Bogaers: “Wij willen ons netwerk uitbreiden, de brandstof afzet per locatie vergroten en dat op basis van volledig partnerschap. We zouden dat niet doen als we geen vertrouwen hadden in AVIA als leverancier en zakenpartner. Het is het grootste samenwerkingsverband van zelfstandige ondernemingen in de Nederlandse oliebranche.”

Zelfstandigheid

De zelfstandigheid en het bewerken van de lokale markt zijn voor Vollenhoven Olie van groot belang. Bogaers: “Wij zijn van oorsprong een zelfstandig en onafhankelijk familiebedrijf. Zelfstandigheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het is bij AVIA mogelijk om deze zelfstandigheid te behouden en verder door te geven aan onze klanten, met de voordelen van een sterk merk.”

Het bedrijf uit Tilburg ziet in de samenwerking met AVIA een solide basis voor de toekomst. AVIA Nederland wil binnen drie jaar groeien van ruim 270 naar 350 tankstations en in 2019 wil het bedrijf meer dan 425 stations geopend hebben. Dat past in de toekomstplannen van Vollenhoven Olie, dat de ambitie heeft om mee te groeien.

Omkleuring

In de periode februari en maart zijn alle bemande locaties van Vollenhoven Olie omgebouwd van Total naar AVIA. Ook de tankauto’s van het bedrijf krijgen de AVIA-uitstraling. Volgens Bogaers zijn de reacties op de omkleuring van dealers, klanten en medewerkers positief.

Vollenhoven Olie exploiteert en bevoorraadt voornamelijk bemande- en onbemande tankstations Zuid-Nederland. Het bedrijf heeft nu 7 bemande COCO locaties en 13 bemande DODO dealers die de kleuren van AVIA voeren. Daarnaast exploiteert het bedrijf 16 onbemande COCO AVIA Express tankstations.

Bogaers verwacht dat de 16 tankstations van Vollenhoven Olie met de naam VOL DS (dieselverzamelpunten voor transport in Zuid-Nederland) in 2012 ook worden omgekleurd naar AVIA TRUCK. Hiermee wil de firma de merkbekendheid in AVIA in Zuid-Nederland vergroten.

Linda Aarts

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.