Vissers Olie sluit overeenkomst met Qlean-tec voor leveren hygiëneconcept

Vissers Olie heeft een overeenkomst gesloten met hygiëne-specialist Qlean-tec. Laatstgenoemde ontwikkelde een specifiek hygiëneconcept voor de petrolbranche en het tankstationbedrijf uit Horst heeft dit toegepast op 22 eigen bemande locaties. Deze vestigingen, alle met een shop en merendeels ook een bakery, zijn ingericht met reinigingsmiddelen en -materialen van Qlean-tec. Met deze keuze wil Vissers Olie een verdere professionalisering realiseren op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid.

Op alle stations wordt onder meer schoongemaakt met duurzame Rela Green-producten, die gecombineerd worden met automatische doseerapparatuur. Dat werkt makkelijk en snel; medewerkers hoeven niet zelf te bepalen welke dosering ze moeten gebruiken. Daarnaast zijn de apparaten beveiligd tegen overdosering. Tevens zijn alle stations voorzien van producten voor handhygiëne (handzeep en hand-desinfectie) en alle benodigde reinigingsmaterialen.

Moments & More

Afhankelijk van de omvang en activiteiten op de stations zijn verschillende varianten van het hygiëneconcept ingezet. Op kleinere stations, waar geen voedingsmiddelen worden bereid, ligt de focus op een mooie, schone locatie en een positieve beleving voor de bezoekers. Het gaat dan met name om reiniging van interieur en sanitair.

Stations waar horeca een belangrijke plaats inneemt, zijn ingericht met een uitgebreider programma aan reinigings- en desinfectiemiddelen. “Een mooi voorbeeld is het Esso-station langs de A16 bij Zevenbergschen Hoek, waar Vissers Olie haar eigen Moments & More-shopconcept heeft doorgevoerd.”

Voedselveiligheid

Op deze vestiging ligt de focus op eten en drinken en worden naast ontbijt ook lunch en diner bereid en geserveerd. Het beheersen van voedselveiligheid is hier een belangrijk speerpunt. De keuken op dit tankstation is uitgebreid met onder andere een frituur, een bakplaat en een snackwand. Voor het schoonmaken van deze apparatuur levert Qlean-tec aanvullende reinigingsmiddelen, waaronder een specifieke frituurreiniger.

Om te voldoen aan de HACCP-regels gebruiken de locaties reinigingsmaterialen in diverse kleuren. Elke ruimte op de stations heeft een eigen zone-kleur, bijvoorbeeld rood voor sanitair. Hier mogen alleen de rode materialen (bijvoorbeeld bezems en doeken) gebruikt worden. Deze werkwijze voorkomt kruisbesmetting en is consequent doorgevoerd in alle ruimten van de stations. De werkwijze is toegelicht in schoonmaakplannen en werkinstructies die de leverancier voor alle locaties heeft ontwikkeld. De implementatie van het concept is inmiddels zo goed als afgerond. Naast periodieke bezoeken vindt op alle stations vervolgens jaarlijks een hygiëne- en voedselveiligheidsaudit plaats.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.