Business Boost Summit GemaQ 2022

GemaQ kijkt terug op succesvolle eerste Business Boost Summit

De eerste editie van het GemaQ-evenement Foto's: GemaQ/Karlijn Tiebot

De eerste editie van de GemaQ Business Boost Summit was een groot succes, zegt directeur Letteke van der Kruk. Naast verschillende lezingen konden deelnemers ook bij het evenement terecht voor stands waarop exposanten hun oplossingen aan ondernemers met petrol- en high traffic-locaties toonden.

Bij de Beekse Bergen kwamen dinsdag 20 september zo’n 200 branchegenoten bij elkaar. De Coöperatie GemaQ heeft als doel om ondernemers te verbinden om kennisdeling, inkoopvoordeel en duurzaam rendement te creëren waarmee ze de ‘concurrentiekracht van hun ondernemingen versterken’. “Daar past een evenement bij dat de ondernemers inspireert en activeert. Want ondernemen is niet alleen kansen zien. Het is vooral anticiperen op veranderingen: goed of slecht”, aldus Van der Kruk.

Ervaringen delen

Volgens de directeur van GemaQ is een kennisplatform minstens zo waardevol als het rendement dat de organisatie biedt met de inkoopcoöperatie. “Wij geloven dat zelfstandig ondernemers, fabrikanten en leveranciers en brancheverenigingen in deze markt (nog veel meer) met elkaar moeten gaan samenwerken, in welke hoedanigheid dan ook. Wij willen dit faciliteren door de verbindingen te leggen, discussies aan te jagen en partijen samen te brengen.”

“Ook willen we ondernemers wendbaarder op een dynamische markt laten reageren en met elkaar sneller te kunnen anticiperen op retailtrends, dus ook je blik buiten petrol wenden. De locatie, ligging en omgeving is belangrijker dan het gebouw met de functie ‘tankstation’ of ‘carwash’. Dit geeft hele interessante en inspirerende discussies”, vervolgt ze.

Beursvloer

Het dagprogramma werd afgetrapt met twee presentaties waarin de sprekers sleutelmomenten uit hun carrière deelden; Stephanie Knoors (mede-eigenaar van Hashtag Workmode) en Bas Gregoor (vastgoedbeslisser van het jaar 2019). Vervolgens werden de deelnemers door vier themazalen geleid. Daarin toonden fabrikanten en leveranciers hun innovaties, productintroducties en kennis over wet- en regelgeving.

In de themazalen werden onder andere ontwikkelingen getoond op het gebied van digitale presentatie in
de tankshop, besteloplossingen voor de consument, employer branding, retailmarketing, trends binnen en buiten de petrolbranche en oplossingen op het gebied van duurzaamheid en foodservice. “Van zeer ervaren bekende spelers in de markt, tot aan start-ups met vernieuwende ideeën”, vertelt Van der Kruk.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

In de middag brak de zon door.

In de middag werd het programma buiten vervolgd. Terwijl de zon doorbrak, vonden de deelnemers op het buitenterrein een zeecontainer met nieuwe digitale besteloplossingen, oplossingen voor duurzame brandstoffen en verschillende foodtrucks en stands waar lunchgerechten geserveerd werden. “Dus de sfeer zat er al goed in en alle aanwezigen gingen vervolgens met elkaar op bus- of wandelsafari samen met rangers van de Beekse Bergen. Na de safari konden we naar het beachterrein voor een heerlijke barbecue en borrel, mét dj.”

Volgende editie

Er word teruggekeken op een hele succesvolle dag, zegt de directeur van GemaQ. Volgens haar is er al veelvuldig gevraagd naar een volgende editie. “Het is voor ons kleine team echter best een kluif om dit naast onze reguliere werkzaamheden te bewerkstelligen. Echter, hebben wij ook een ondernemersmentaliteit. Hard werken en bereiken wat voor anderen onmogelijk lijkt. Dus een volgende editie komt er zeker, het is alleen even de vraag of dit jaarlijks zal zijn.”

180 petrolbedrijven zijn aangesloten bij de inkooporganisatie GemaQ en bijna allemaal maken ze ook gebruik van van het Bureau voor retailmarketing GemaQ.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.