ONL voor Ondernemers BETA samenwerking

BETA en ONL slaan handen ineen

Links Hans Biesheuvel (ONL) en rechts Ewout Klok (BETA) Foto: ONL

De Belangenvereniging Tankstations (BETA) en ONL voor Ondernemers gaan een samenwerking aan. De ondernemersclub zal in Den Haag ook de belangen gaan behartigen van tankstation-ondernemers. Een belangrijk onderwerp wordt daarbij de energietransitie. 

“We kijken uit naar deze samenwerking”, zegt ONL-voorman Hans Biesheuvel. “Het is een zeer ondernemende branche die volop in beweging is. Het tankstation zoals we dat nu kennen, bestaat over tien jaar niet meer.” Tankstations staan aan de vooravond van een transformatie, benadrukt Biesheuvel. Er vindt volgens hem een verschuiving plaats van plek om te tanken naar duurzame ontmoetingsplek. “Terwijl je auto aan de laadpaal staat, drink je een kop koffie, sla je de laptop open in de koffiecorner en kun je meteen boodschappen doen.”

Gedeelde belangen

Naast de energietransitie zal bijvoorbeeld ook alles wat in en rond de shop gebeurt van belang zijn, zegt Tim Schoenmakers van de BETA. “Denk daarbij aan blurring, de producten die verkocht worden of bijvoorbeeld regelgeving omtrent het plaatsen van tafeltjes.”

Hoewel de BETA ook zelf lobby’t voor de vierhonderd leden met twaalfhonderd tankstations, is het volgens Schoenmakers altijd handig om de samenwerking te zoeken. “Ze helpen niet alleen ons, maar ook andere branches. Daar waar een gemeenschappelijk belang is, kunnen we een link maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de transportsector, die gedeelde belangen heeft als het gaat om de energietransitie.”

BETA Award Gala

De overeenkomst is inmiddels getekend. De ONL-voorman zet de samenwerking meteen kracht bij door op donderdag 22 september aanwezig te zijn bij het BETA Award Gala. Hij maakt daar onderdeel uit van de jury die bepaalt welke ondernemer dit jaar naar huis gaat met de BETA Branche Award. De genomineerden van dit jaar zijn Hanex Hospitality Groep, D!vers Woerden en VGB Tankstations.

ONL voor Ondernemers is een onafhankelijke ondernemersorganisatie en heeft als doel de stem van ondernemers laten horen. “Politici, ambtenaren en grote lobby-organisaties weten vaak niet wat een wet of maatregel in de dagelijkse praktijk voor een ondernemer betekent. Dit heeft desastreuze gevolgen”, aldus de ondernemersclub. Het is volgens Biesheuvel daarom essentieel dat de stem van de ondernemer gehoord wordt bij het vaststellen van beleid en wetgeving.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.