Halma Agro nieuwbouw tankstation Sint Annaparochie

Halma Agro opent dit najaar gloednieuw tankstation in Friesland

Het nieuwe tankstation van Halma Agro komt naast het hoofdkantoor van het bedrijf te staan Foto's: Schelte Halma

Halma Agro is begonnen met de bouw van een gloednieuw tankstation naast het eigen hoofdkantoor in het Friese dorp Sint Annaparochie. Het gaat om een onbemande, ruim opgezette locatie waar naast fossiele brandstoffen ook HVO100 en AdBlue aangeboden zullen worden. Als alles volgens planning verloopt, wordt het tankstation in november opgeleverd.

Het project wordt turn-key uitgevoerd door Mokobouw, dat op 31 augustus met de bouw van start ging. Voor Halma Agro, dat een netwerk van tien tankstations in Noord-Nederland exploiteert, wordt het de eerste locatie met HVO100 en AdBlue in het aanbod onder de luifel. Inmiddels is het gat voor de tank gegraven, die naar verwachting woensdag geplaatst wordt.

Veel grond over

“Omdat we op een industrieterrein zitten met veel transportbedrijven hebben we deze keuze gemaakt zodat deze bedrijven, zonder zelf te investeren, bij ons kunnen tanken”, legt directeur Schelte Halma de keuze voor de ‘nieuwe’ brandstoffen uit. De mogelijkheid tot het aanbieden van HVO100 en AdBlue was dan ook een doorslaggevende factor voor hem om het station te laten bouwen. “We hebben naast ons kantoor nog 5.000 vierkante meter grond over waarvan we nu een deel gaan gebruiken voor een ruim opgezet tankstation.”

Behalve HVO100 en AdBlue kunnen klanten bij het station straks ook Euro 95, Superplus 98 en reguliere diesel afnemen. “Een uitzonderlijk product dat we gaan aanbieden is kachelpetroleum. In ons gebied zijn veel particulieren die een verplaatsbare kachel hebben”, zegt Halma.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Tankstation Halma Agro nieuwbouw Sint Annaparochie
Het gat voor de tank werd deze week gegraven.

Het is de bedoeling dat het tankstation uiteindelijk ook een snellader krijgt. “Helaas lopen we nu tegen het probleem aan dat er niet voldoende stroom beschikbaar is op het industrieterrein voor een hoogvermogen-snellader. We overwegen wel om hiervoor accu’s te installeren. De luifel wordt sterk genoeg gemaakt voor de plaatsing van zonnepanelen.”

Roestvrije pompen

Mokobouw levert Gilbarco-pompen van roestvrij staal die bij het tankstation geplaatst worden. Naast de brandstoffen is er voor Halma nog een primeur, want het wordt het eerste onbemande station in Nederland waarbij de pompen worden voorzien van een SPINcrind (Card Reader in Dispenser). Deze unit is voor Mokobouw de nieuwste telg in het leveringsprogramma van betaalsystemen. Het bedrijf zelf noemt het ‘een krachtige oplossing op maat voor onbemand tanken’.

De betaalunit gaat draaien op het SPINpos-systeem van Extendas, iets dat binnen het netwerk van Halma-stations eveneens voor het eerst gebeurt.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Halma Agro opent dit najaar gloednieuw tankstation in Friesland | TankPro.nl
Halma Agro nieuwbouw tankstation Sint Annaparochie

Halma Agro opent dit najaar gloednieuw tankstation in Friesland

Het nieuwe tankstation van Halma Agro komt naast het hoofdkantoor van het bedrijf te staan Foto's: Schelte Halma

Halma Agro is begonnen met de bouw van een gloednieuw tankstation naast het eigen hoofdkantoor in het Friese dorp Sint Annaparochie. Het gaat om een onbemande, ruim opgezette locatie waar naast fossiele brandstoffen ook HVO100 en AdBlue aangeboden zullen worden. Als alles volgens planning verloopt, wordt het tankstation in november opgeleverd.

Het project wordt turn-key uitgevoerd door Mokobouw, dat op 31 augustus met de bouw van start ging. Voor Halma Agro, dat een netwerk van tien tankstations in Noord-Nederland exploiteert, wordt het de eerste locatie met HVO100 en AdBlue in het aanbod onder de luifel. Inmiddels is het gat voor de tank gegraven, die naar verwachting woensdag geplaatst wordt.

Veel grond over

“Omdat we op een industrieterrein zitten met veel transportbedrijven hebben we deze keuze gemaakt zodat deze bedrijven, zonder zelf te investeren, bij ons kunnen tanken”, legt directeur Schelte Halma de keuze voor de ‘nieuwe’ brandstoffen uit. De mogelijkheid tot het aanbieden van HVO100 en AdBlue was dan ook een doorslaggevende factor voor hem om het station te laten bouwen. “We hebben naast ons kantoor nog 5.000 vierkante meter grond over waarvan we nu een deel gaan gebruiken voor een ruim opgezet tankstation.”

Behalve HVO100 en AdBlue kunnen klanten bij het station straks ook Euro 95, Superplus 98 en reguliere diesel afnemen. “Een uitzonderlijk product dat we gaan aanbieden is kachelpetroleum. In ons gebied zijn veel particulieren die een verplaatsbare kachel hebben”, zegt Halma.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Tankstation Halma Agro nieuwbouw Sint Annaparochie
Het gat voor de tank werd deze week gegraven.

Het is de bedoeling dat het tankstation uiteindelijk ook een snellader krijgt. “Helaas lopen we nu tegen het probleem aan dat er niet voldoende stroom beschikbaar is op het industrieterrein voor een hoogvermogen-snellader. We overwegen wel om hiervoor accu’s te installeren. De luifel wordt sterk genoeg gemaakt voor de plaatsing van zonnepanelen.”

Roestvrije pompen

Mokobouw levert Gilbarco-pompen van roestvrij staal die bij het tankstation geplaatst worden. Naast de brandstoffen is er voor Halma nog een primeur, want het wordt het eerste onbemande station in Nederland waarbij de pompen worden voorzien van een SPINcrind (Card Reader in Dispenser). Deze unit is voor Mokobouw de nieuwste telg in het leveringsprogramma van betaalsystemen. Het bedrijf zelf noemt het ‘een krachtige oplossing op maat voor onbemand tanken’.

De betaalunit gaat draaien op het SPINpos-systeem van Extendas, iets dat binnen het netwerk van Halma-stations eveneens voor het eerst gebeurt.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.