UTA EasyFuel digitale tankkaart

UTA Edenred lanceert digitale tankkaart voor snelheid en gemak

UTA EasyFuel digitale tankkaart

De Europese aanbieder van mobiliteitsdiensten UTA Edenred heeft UTA EasyFuel geïntroduceerd: een op smartphones gebaseerde digitale tankkaart voor snelle, veilige en gemakkelijke brandstoftransacties. Met de UTA EasyFuel-app betalen klanten de brandstofkosten contactloos aan de pomp, en hoeven zij niet meer in de rij te staan bij de kassa.

Door over te stappen van fysieke tankkaarten op een volledig digitale dienst, brengt UTA Edenred de aanschaf van brandstof in het digitale tijdperk. Naast een contactloze verwerking van de brandstoftransacties, voorkomt de digitale tankkaart ook fraude (met name diefstal en misbruik van kaartgegevens), zodat wagenparkbeheerders meer controle hebben over de hoeveelheid brandstof die de chauffeurs tanken.

In 2022 beschikbaar

De nieuwe oplossing van UTA Edenred maakt gebruik van de technologie van CarPay-Diem, gespecialiseerd in mobiele betalingen. De app is beschikbaar voor iOS-, Android- en Huawei-toestellen en is gratis te downloaden in de betreffende appstores. De digitale tankkaart is in eerste instantie tegen het einde van de eerste helft van 2022 beschikbaar in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Daarna wordt de oplossing geleidelijk uitgerold naar andere Europese landen. De verwachting is dat de applicatie eind dit jaar ook in Nederland beschikbaar is.

Snellere tankervaring

Carsten Bettermann, CEO van UTA: “Door onze tankkaarten te digitaliseren, verhogen we de snelheid en de veiligheid van onze transacties aanzienlijk. Voor de klanten betekent dit een snellere en gemakkelijkere tankervaring. In CarPay-Diem hebben we de ideale implementatiepartner gevonden voor de verwerking van mobiele betalingen.”

Lukas Schneider, Chief Strategic Partnerships Officer bij UTA Edenred: “De lancering van UTA EasyFuel is een belangrijke stap in ons traject om een alles-in-één digitaal platform te worden voor de mobiliteitsbehoeften van onze klanten.”

Frederic Stiernon en Alain Tayenne, de oprichters van CarPay-Diem: “Als één van de toonaangevende en gevestigde tankkaartaanbieders in Europa is UTA Edenred de ideale toepassingspartner voor onze diensten. We kijken ernaar uit om dit project samen uit te rollen.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.