Veenema Energy Oudehorne Texaco

Veenema Energy voegt Texaco Oudehorne toe aan netwerk

Foto: Veenema Energy

Veenema Energy heeft een nieuwe locatie aan het retailnetwerk toegevoegd: het Texaco-tankstation in het Friese dorp Oudehorne. Het station aan de Schoterlandseweg is de zevende eigen locatie van het bedrijf uit Sneek. 

Veenema Energy was al jarenlang de brandstofleverancier van de vorige exploitant, vertelt directeur Harold Veenema. Omdat de focus van de familie steeds meer op het naastgelegen garagebedrijf kwam te liggen, kwam het gesprek tussen de partijen op gang. “Dit paste elkaar heel goed.”

Ook laadpalen

Op de bemande locatie kunnen klanten 24 uur per dag terecht voor diesel, Euro 95 en Superplus 98. Binnenkort wordt daar nog een extra brandstof aan toegevoegd. “Er ligt een extra tank waar nu nog normale diesel in verkocht wordt, maar die gaan we binnenkort omturnen naar HVO100. Er komt dus nog een duurzaamheidscomponent bij”, zegt Veenema.

Bovendien liggen er plannen klaar voor het installeren van laadpalen. Niet alleen in Oudehorne, maar ook bij de andere stations in het netwerk. “We hebben de mogelijkheden voor al onze eigen locaties in kaart gebracht. Nu is het nog een kwestie van uitvoeren. Dat gaan we binnenkort ook doen.” Voor het station aan de A7 bij Sneek wordt daarnaast gekeken naar het aanbieden van waterstof. “Je kan het niet laten liggen. Het wordt een totaalaanbod.”

Naast het exploiteren van eigen stations in Sneek, Leeuwarden, Kollumerzwaag, Lemmer en nu dus Oudehorne, voorziet het bedrijf ook ruim 25 dealer owned stations in Noord-Nederland van brandstoffen. De directeur hoopt het eigen retailnetwerk op korte termijn verder uit te breiden naar acht stations.

Naamsverandering

In mei maakte het bedrijf bekend de naam te veranderen van Veenema Olie naar Veenema Energy. “In de afgelopen honderd jaar is er ook in onze branche veel veranderd, getuige de meerdere energietransities. Onze naam Veenema Olie past hierdoor steeds minder bij onze toekomstvisie en dekt daardoor niet meer de lading van al onze huidige dagelijkse activiteiten als totale energieleverancier”, meldde de onderneming toen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.