AVIA Weghorst Hush-shop Twekkeler Es

‘Meest geavanceerde laadplein van Twente’ officieel geopend

Het laadplein van AVIA Weghorst aan de Twekkeler Es in Enschede is woensdag officieel geopend. De locatie bestaat uit zes opstelplaatsen met een laadcapaciteit tot 400 kW. De laders zijn geschikt voor EV-trucks, bestelbussen en personenauto’s.

De openingshandeling werd uitgevoerd door commercieel directeur Niek Weghorst en wethouder Jurgen van Houdt, die het plein goed voor de (duurzame) mobiliteit noemt. “Het was een eer om dit te mogen openen. We mogen blij zijn met zulke ondernemers in onze stad en regio. Hoop dat dit goede voorbeeld, goed doet volgen.”

Bijzonder aan de laadpalen is de dynamische stroomverdeling. Volgens AVIA Weghorst bewaakt de laadhub continu het laadvermogen van elk voertuig. Dat houdt in dat wanneer de laadcapaciteit van een voertuig afneemt naarmate de batterij oplaadt, het systeem deze automatisch toewijst aan voertuigen die extra laadvermogen kunnen gebruiken.

Twente en omstreken

Weghorst noemt de dynamische stroomverdeling in combinatie met de grote capaciteit die het laadplein bevat uniek in de regio en daarmee verdient het laadplein volgens het bedrijf het predicaat van meest geavanceerde laadplein van Twente en omstreken. Klanten hoeven bovendien niet bij de auto te blijven staan om de laadsessie te volgen. Op de schermen staan namelijk QR-codes. Na het scannen met de telefoon zijn de details te volgen, zoals de laadstatus, het laadvermogen en de totale toegevoegde energie.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Tijdens de opening kregen bezoekers de kans om in verschillende EV’s te rijden. Foto: AVIA Weghorst

Op de luifel van het tankstation zijn honderd zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee wordt een deel van de verkochte stroom opgewekt. Terwijl klanten wachten tot de auto weer vol zit, kunnen zij in de in huis ontwikkelde Hush-shop (hoofdfoto) naast het plein terecht voor eten, cadeau’s en bijvoorbeeld verse koffie.

Meer plannen

AVIA Weghorst wil het overigens niet bij dit plein laten. “Wij zetten als organisatie volop in op de energietransitie. Dit doen we met duurzamere brandstoffen als HVO, CNG en biobrandstof, en dus ook op het gebied van elektrisch rijden. We voorzien onze klanten van volledige laadoplossingen thuis, bij het bedrijf en onderweg. We zien het als onze taak om onze klanten en relaties te ondersteunen en ontzorgen in deze transitie. Door ons brede productaanbod en brede netwerk zijn we hiertoe goed in staat”, aldus Leonie Kamp van het familiebedrijf.

EV-rijders kunnen sinds begin februari gebruikmaken van de faciliteit in Enschede. Volgens AVIA Weghorst wordt dat ook al veelvuldig gedaan.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

AVIA W
Twente Milieu mocht als eerst de laders gebruiken. Foto: AVIA Weghorst

De laadoplossing is ontwikkeld door het Finse Kempower, dat eerder al locaties in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk voorzag van het concept. De laadpalen zelf zijn geleverd door Onnect en geplaatst in de huisstijl van AVIA. Van zowel Kempower als Onnect is Weghorst ook distributeur in de Benelux en Duitsland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.