Poll

Poll: Is er meer agressie bij het tankstation?

Nederland, Breda. Nederlandse politiewagen. Netherlands. Dutch police car.

Regelmatig doet de politie melding van overvallen op tankstations. Zo kwam begin januari het bericht naar buiten van een onbekende man die bij een Esso-station in Gelderland een medewerkster had bedreigd met een wapen. 

De medewerkster was volgens de politie tijdens de gebeurtenis alleen in de zaak. De man wilde een flesje drinken afrekenen, maar zei dat zijn pinpas nog in de auto lag. Tien minuten later kwam de man die het flesje drinken wilde afrekenen weer de tankshop binnen. De vrouw bevond zich op dat moment in het beveiligde kassagedeelte. In plaats van de drank af te rekenen bedreigde de man de vrouw met een wapen en vroeg om geld. De vrouw is daarop gevlucht naar een andere ruimte.

Hoewel de man de shop weer verliet en er zonder buit vandoor ging, benadrukt de politie dat incidenten als deze een gigantische impact hebben op een slachtoffer. Het bovengenoemde voorbeeld is nog maar één van de vele gevallen die zich regelmatig voordoen. Daarnaast zijn ook tanken zonder betalen, diefstal (in de shop), scheldpartijen en ander ongewenst gedrag voor veel tankstationhouders en -medewerkers helaas niet ongewoon. Verschillende brancheorganisaties bieden daarom trainingen aan om personeel voor te bereiden op dergelijke situaties.

Neemt dit soort situaties nou toe? Of komt het niet vaker voor dan bijvoorbeeld vijf jaar geleden? Laat het hieronder weten in de poll.

Ervaar je meer ongewenst gedrag bij het tankstation dan voorheen?

Heb je ervaringen met het onderwerp die je wil delen? Of wil jij je mening delen? Laat het (anoniem) weten aan de redactie. Reageren kan ook onder dit bericht.

Lees ook:
Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.