Mesa Coatings Tankstation Vakbeurs 2021

‘Een schone vloer draagt bij aan de beleving van de klant’

Foto: Nico Schinkelshoek

Wekelijks voorziet Mesa Coatings tientallen bedrijven van nieuwe vloeren en coatings. Van autogarages tot tankstations en carwashes. Dat doet de onderneming uit het Noord-Brabantse Bladel niet alleen in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld België, Duitsland, Luxemburg en sinds kort in Spanje. 

Ook dit jaar bracht het team weer kilo’s aan coating aan op de vloeren in binnen- en buitenland. In een jaar waarin de coronacrisis voortduurde werd telefonisch contact steeds belangrijker voor het bedrijf, net als de online vindbaarheid. Wat gebeurde er nog meer in Bladel? Drie vragen aan Kim Wouters (links, naast collega Jan-Peter Van Eeden), verkoper binnendienst.

Wat waren de belangrijkste ontwikkelingen die jullie zagen in jullie vakgebied?

“We zagen een sterke toename in de vraag naar vloeistofdichte carwashvloeren in Duitsland. In Duitsland liggen in de carwashes voornamelijk nog ruwe betonvloeren als ondergrond, maar ze zijn daar steeds meer opzoek naar vloeistofdichte, chemisch bestendige en belastbare coatings, welke ook nog eens zeer makkelijk schoon te maken zijn. Afgelopen jaar hebben wij dan ook heel wat meer meters coating mogen leggen in wasstraten, wasboxen en washallen in Duitsland.”

“Daarnaast zien we dat de beleving van een klant tijdens het schoonmaken van de auto steeds belangrijker wordt. Wij maken ook deel uit van deze verandering door het leveren van goede vloeren die ook zeer makkelijk schoon te maken zijn. Een schone vloer draagt bij aan de beleving van de klant die de carwash bezoekt. Het resultaat van een schone auto gaat namelijk hand in hand met een fijne beleving tijdens het wassen.”

Wat was het hoogtepunt van 2021?

Mesa Coatings is en blijft een sterk team. Dat geldt niet alleen voor de medewerkers op kantoor en de buitendienst, maar ook voor het applicatieteam. De belangrijkste drijfveer binnen ons bedrijf is natuurlijk het leggen van professionele coatingvloeren. Onze passie is het helpen van klanten door hun probleem op te lossen middels een vloersysteem dat binnen het bedrijf het beste past en het beste aansluit op de bedrijfsvoering.”

“Alle medewerkers van Mesa Coatings hebben het afgelopen jaar weer elke dag met passie hun werk uitgevoerd. Daarnaast is elk project dat we uitvoeren een mooi hoogtepunt. Ook een hoogtepunt van 2021 was de Tankstation en Carwash Vakbeurs in Houten, die als één van de weinige beurzen afgelopen jaar toch door kon gaan voor ons.”

Welke plannen hebben jullie voor 2022?

“We hopen natuurlijk dat 2022 een beter jaar wordt voor iedereen zonder beperkingen door de Covid-19 situatie. En dan hopen we in 2022 weer iedereen een keer te ontmoeten op beurzen.”

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.