contactloos betalen aan pomp

Verplichting contactloos betalen aan pomp uitgesteld

Foto: TSG

De verplichting om contactloos betalen aan de pomp beschikbaar te stellen wordt uitgesteld door Mastercard en Visa. In plaats van 1 januari 2022 hebben tankstationondernemers nu tot en met 30 juni 2022 om klanten de mogelijkheid te bieden om op deze manier af te rekenen. Dat laat TSG weten. 

“Dit houdt in dat de klanten van TSG Nederland die reeds opdracht hebben gegeven geen boetes kunnen ontvangen per 1 januari 2022. Wij gaan deze tijd gebruiken om alle klanten die opdracht hebben gegeven om te bouwen naar contactloos betalen aan de pomp”, meldt het bedrijf. Waarom de keuze voor uitstel precies is gemaakt, is niet duidelijk.

TSG sluit niet uit dat verschillende kaarten alsnog niet meer geaccepteerd worden wanneer niet tijdig geïnvesteerd wordt in de oplossing. “Het is aan de ondernemer zelf om zijn of haar eigen afweging te maken of en wanneer men overschakelt op contactloos betalen aan de pomp.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.