N34 Drenthe

Provincie Drenthe biedt ruimte voor twee tankstations langs N34

Foto: Provincie Drenthe

Er komt ruimte voor twee nieuwe tankstations langs de N34. Ter hoogte van het Drentse Erm biedt de provincie de locaties aan weerszijde van de weg beschikbaar. De aanbesteding komt in het voorjaar van 2022 op de markt. 

Aan de selectiecriteria voor de deelnemende partijen wordt nog gewerkt. De provincie kan er daarom nog niet veel inhoudelijks over melden. Het gaat in ieder geval om de locaties Erm West en Erm Oost. De voormalige tankstations moesten vanwege een verdubbeling van de weg wijken. Dat gebeurde volgens de provincie na het verlopen van de contractperioden.

Service en duurzaamheid

Wel is al duidelijk dat de reguliere motorbrandstoffen bij de nieuwe tankstations aangeboden moeten worden en dat ‘het serviceniveau en de duurzaamheidsaspecten een rol spelen’ in de inschrijving, aldus een woordvoerder. De inschrijving wordt georganiseerd door BZO Tankstations en alle partijen kunnen eraan meedoen.

Momenteel zijn er over een afstand van ongeveer 75 kilometer helemaal geen tankstations meer langs de N34 te vinden. Nadat de amiGo- en Gulf-locatie in 2019 verdwenen vanwege de werkzaamheden werd ook het laatst overgebleven tankstation bij Zuidlaren gesaneerd. Het Brand Oil-tankstation lag aan de rand van een natuurgebied en werd halverwege maart volledig weggehaald om toekomstige vervuiling te voorkomen.

Eerst Erm West

Het was voor de provincie al langer duidelijk dat de tankstations moesten terugkeren, laat een woordvoerder weten. Uit een eigen onderzoek bleek namelijk dat er voldoende belangstelling was voor een terugkeer. Erm West kan na de inschrijving direct gerealiseerd worden.

Locatie Erm Oost wordt vanwege de bredere weg opgeschoven. Hiervoor dienen nog planologische wijzigingen gedaan te worden. Deze locatie kan daarom ook pas later gerealiseerd worden, wanneer de bestemmingen medio 2022 zijn gewijzigd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.