Tankstations in Arnhem decor van voetbalgeweld

Bij een tankstation in Arnhem vond dit weekend een grote vechtpartij plaats tussen groepen voetbalsupporters van NEC en Vitesse. In de nacht van zaterdag op zondag loste een politieagent een schot om daar een einde aan te maken. Dezelfde nacht werd bij een tankstation in dezelfde stad een zwaargewonde man aangetroffen. 

Agenten kwamen naar het tankstation aan de Ir J. P. van Muilwijkstraat in Arnhem nadat er een melding binnenkwam van een vechtpartij waarbij ook vuurwapens gebruikt zouden worden. De vechtersbazen werden bij aankomst van de politie gesommeerd te stoppen en op de grond te gaan liggen, maar dat bevel werd genegeerd. Nadat een van de agenten vervolgens een waarschuwingsschot loste, kwam er wel een reactie.

Volgens het ANP werd dat schot rond 03.00 uur gelost. Er werden zes mannen opgepakt: twee mannen van 33 en 34 jaar uit Arnhem, een 44-jarige man uit Doorwerth, een 36-jarige man uit Oosterbeek en twee mannen van 21 en 26 jaar uit Zevenaar. De mannen bleken hamers, een boksbeugel en een ploertendoder bij zich te hebben. Die zijn in beslag genomen. De verdachten blijven voorlopig vastzitten.

Gewonde bij vechtpartij

Een stuk verderop, bij een tankstation van De Haan aan de Dr. C. Lelyweg, werd een zwaargewonde 18-jarige man uit Lent aangetroffen. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd, maar volgens Omroep Gelderland is het aannemelijk dat de man uit de gemeente Nijmegen slachtoffer is geworden van geweld tussen aanhangers van de twee clubs, voorafgaand aan de Gelderse derby die zondagmiddag op het programma stond. Het slachtoffer zou een NEC-supporter zijn. De man ligt in het ziekenhuis.

De voetbalwedstrijd, die werd gespeeld in Nijmegen, eindigde in een 0-1 overwinning voor de club uit Arnhem. Ook na de wedstrijd waren er ongeregeldheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.