TotalEnergies De Wachtpost Drunen

TotalEnergies opent De Wachtpost 33 in Drunen

Bron: TotalEnergies

TotalEnergies heeft een nieuw tankstation geopend in het Noord-Brabantse Drunen. Aan de Spoorlaan opende tankstation De Wachtpost 33 maandag voor gasten. 

De nieuwe locatie nabij de A59, gebouwd door Gouw Real Estate, beschikt over truckeilanden en twee snelladers met een vermogen van 175 kW. Ook heeft het station een shop met het concept COSIE, waar onder andere verse koffie, broodjes en koffie te koop zijn, evenals friet, hamburgers en verschillende snacks.

Bovendien staan er twee wasmachines, vier wasboxen, een stofzuigerplein en een carwash met twee washallen met roll-overs op het terrein. Het bedrijf liet eerder weten dar er daarnaast ‘iets komt wat nog nergens in de geschiedenis van TotalEnergies is gezien’: een metershoge TotalEnergies-totem.

Bouw uitgesteld

De naam herinnert aan het wachthuisje van het vroegere rangeerterrein op de locatie. TotalEnergies grapte eerder ook dat het station bij het EI van Drunen die naam waarmaakte vanwege het feit dat de bouw tijdelijk on-hold stond. Dat had te maken met een juridische strijd over het aantal tankstations in de plaats. Het station van TotalEnergies zou ‘oneerlijke concurrentie’ vormen, maar de Raad van State ging daar uiteindelijk niet in mee.

Het team van De Wachtpost 33 runde voorheen Texaco Heikant in dezelfde plaats. Dat station werd omgekleurd naar Total. In 2020 liet de ploeg weten te verhuizen naar de nieuwe locatie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.