Laadplein Greenpoint Milheeze

Greenpoint Milheeze voorzien van laadplein

Bron: Greenpoint

Het Greenpoint-tankstation in Milheeze is uitgebreid met een laadplein. In totaal kunnen nu zes elektrische auto’s tegelijkertijd van stroom voorzien worden bij de Noord-Brabantse locatie.  

Op het parkeergedeelte van het tankstation, dat naast het hoofdkantoor van Greenpoint ligt, zijn twee laadpalen geplaatst met een capaciteit van 22 kW. Daarnaast kunnen automobilisten er terecht voor laadpalen met een vermogen van 60 en 150 kW.

Vijfde locatie met laders

Milheeze is de vijfde locatie van Greenpoint met oplaadfaciliteiten. Ook de tankstations in Deurne, Helmond, Someren en Oude-Tonge werden al voorzien van laadpalen. Het tankstation werd begin dit jaar nog omgekleurd van BP naar Greenpoint. Het bedrijf kondigde toen al aan laadpalen te gaan plaatsen.

Naast laadpalen biedt Greenpoint Milheeze bijvoorbeeld ook de brandstoffen TRAXX Zero en HVO20 diesel aan.  Het bemande tankstation, inclusief carwash, is geschikt voor personenauto’s en vrachtwagens. Die kunnen bovendien op de locatie terecht voor AdBLue en LPG. Ook staan er zogenaamde highspeed pompen.

Ook waterstof mogelijk

Het tankconcept Greenpoint werd in 2015 opgericht door Van Kessel groep. Het bedrijf stelt dat er nog steeds veel behoefte is aan conventionele brandstoffen, maar wil ook voorzien in de vraag vanuit de markt naar duurzamere alternatieven. Het concept zet daarom in op een mix van beide soorten brandstoffen. De tankstations zijn zo ingericht dat hier later bijvoorbeeld ook waterstof aan toegevoegd kan worden. Greenpoint heeft in Nederland elf tankstations.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.