Shell gaat medewerkers niet verplichten tot vaccinatie

Een vaccinatieplicht is voor de medewerkers van Shell toch niet aan de orde. Dat laat een woordvoerder van de multinational desgevraagd weten aan TankPro. 

Zolang er vanuit de overheid geen verplichting geldt voor het nemen van een vaccin tegen het coronavirus, zal ook Shell die verplichting niet aan het personeel opleggen. “Shell gaat nergens op de wereld mensen verplichten zich te vaccineren. Behalve als de lokale wetten en regelgeving dat wel vragen”, aldus de woordvoerder.

Extra middel

“Door onszelf te laten vaccineren, hebben we een extra beschermingsmogelijkheid waar we blij mee zijn dat die er is. Mocht een verplichting vanuit de overheid wel aan de orde zijn, leidt het misschien wel tot een andere afwegingen bij ons.”

Ook zal Shell niet controleren of medewerkers wel of niet gevaccineerd zijn. Shell zegt ‘ieders privacy te respecteren’. Ook hier geldt dat het controleren alleen zal gebeuren als de lokale regelgeving dat vereist. Bijvoorbeeld om aan te tonen dat je niet in quarantaine hoeft te gaan omdat je gevaccineerd bent.

Het gerucht dat medewerkers van het bedrijf verplicht worden het vaccin te nemen, ontstond afgelopen week nadat The Financial Times berichtte over een uitgelekte interne memo waarin dit werd besproken.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell gaat medewerkers niet verplichten tot vaccinatie | TankPro.nl

Shell gaat medewerkers niet verplichten tot vaccinatie

Een vaccinatieplicht is voor de medewerkers van Shell toch niet aan de orde. Dat laat een woordvoerder van de multinational desgevraagd weten aan TankPro. 

Zolang er vanuit de overheid geen verplichting geldt voor het nemen van een vaccin tegen het coronavirus, zal ook Shell die verplichting niet aan het personeel opleggen. “Shell gaat nergens op de wereld mensen verplichten zich te vaccineren. Behalve als de lokale wetten en regelgeving dat wel vragen”, aldus de woordvoerder.

Extra middel

“Door onszelf te laten vaccineren, hebben we een extra beschermingsmogelijkheid waar we blij mee zijn dat die er is. Mocht een verplichting vanuit de overheid wel aan de orde zijn, leidt het misschien wel tot een andere afwegingen bij ons.”

Ook zal Shell niet controleren of medewerkers wel of niet gevaccineerd zijn. Shell zegt ‘ieders privacy te respecteren’. Ook hier geldt dat het controleren alleen zal gebeuren als de lokale regelgeving dat vereist. Bijvoorbeeld om aan te tonen dat je niet in quarantaine hoeft te gaan omdat je gevaccineerd bent.

Het gerucht dat medewerkers van het bedrijf verplicht worden het vaccin te nemen, ontstond afgelopen week nadat The Financial Times berichtte over een uitgelekte interne memo waarin dit werd besproken.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.