Foto: EG Group

Schatrijke Britten willen van EG Group af 

Foto: EG Group

De Britse miljardairs-broers Mohsin and Zuber Issa willen van de door hen opgebouwde EG Group af. Daarbij wordt gesproken van een prijskaartje van rond de 12,5 miljard euro. 

EG Group, dat wereldwijd 6.000 pompstations met faciliteiten beheert, is eigendom van de gebroeders Issa en investeringsmaatschappij TDR Capital. Samen hebben ze financiële adviseurs aangetrokken om de toekomst in beeld te brengen, meldt persbureau Bloomberg. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar een overname, maar ook naar een mogelijke beursgang.

Als eventuele kandidaten worden nu al genoemd de Japanse eigenaren van 7-Eleven en het Canadese Alimentation Couche-Tarde dat eigenaar is van de Circle K-pompstations. Alle besprekingen bevinden zich nog in een beginnend stadium.

Het in 2001 opgerichte EG Group – voorheen Euro Garages – is de laatste jaren sterk gegroeid door een reeks overnames en fusies. Naast pompstations bezit de groep onder meer ook 146 KFC restaurants in Groot-Brittannië. De Issa-broers zelf hebben samen met investeerders eerder dit jaar de grote Britse supermarkt Asda overgenomen van WalMart. Die deal is kort geleden afgerond waarna de winkels op pompstations successievelijk door Asda zullen worden ingevuld. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Ruud Peys

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.