Tankstationveiling trapt dit jaar af met Texaco-station in Asten

Uit een loting is naar voren gekomen dat Texaco-station ‘Het Gevlocht’ woensdag als eerst onder de hamer gaat tijdens de jaarlijkse tankstationveiling. De benzinepomp in Asten wordt gevolgd door twee Shell-locaties in Oude-Tonge en Putten. 

Elk jaar worden de huurrechten voor benzinestations langs de rijkswegen door het Rijksvastgoedbedrijf geveild. Om te bepalen in welke volgorde dat gebeurt, vond er 24 augustus een loting plaats op het Haagse notariskantoor Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn. Tijdens deze negentiende editie kunnen in totaal 25 tankstations van eigenaar wisselen.

De volgorde

De locaties zijn opgedeeld in twee rondes: in ronde 1 komen de zeventien locaties aan bod die voor de eerste keer geveild worden, in ronde 2 volgen de acht locaties die al eens eerder geveild zijn of niet onder de overgangsbepalingen van de wet vallen. Hieronder de volledige volgorde.

Ronde 1

1. Locatie ‘Het Gevlocht’. Gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A67 te Asten (provincie Noord-Brabant). Momenteel Texaco.

2. Locatie ‘De Tille’. Gelegen aan de noordzijde van de rijksweg N59 te Oude-Tonge in de gemeente Goeree-Overflakkee (provincie Zuid-Holland). Momenteel Tamoil.

3. Locatie ‘Vanenburg’. Gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A28 te Putten (provincie Gelderland). Momenteel Shell.

4. Locatie ‘Bospoort’. Gelegen aan de noordzijde van de rijksweg A4 te Leiderdorp (provincie Zuid-Holland). Momenteel Shell.

5. Locatie ‘Brammelo’. Gelegen aan Eibergsestraat 238 te Haaksbergen (provincie Overijssel). Momenteel amiGo.

6. Locatie ‘Oeienbosch’. Gelegen aan de noordzijde van de rijksweg A67 te Veldhoven (provincie Noord-Brabant). Momenteel Esso.

7. Locatie ‘Bethlehem’. Gelegen aan de westzijde van de rijksweg N9 te Den Helder (provincie Noord-Holland). Momenteel TotalEnergies.

8. Locatie ‘Voordaan’. Gelegen aan de oostzijde van de rijksweg A27 te Groenekan in de gemeente De Bilt (provincie Utrecht). Momenteel BP.

9. Locatie ‘Sonse Heide’. Gelegen aan de westzijde van de rijksweg A50 te Son en Breugel (provincie Noord-Brabant). Momenteel BP.

10. Locatie ‘Jutphaas’. Gelegen aan de oostzijde van de rijksweg A2 te Nieuwegein (provincie Utrecht). Momenteel TotalEnergies.

11. Locatie ‘De Lucht-Oost’. Gelegen aan de oostzijde van de rijksweg A2 te Bruchem in de gemeente Zaltbommel (provincie Gelderland). Momenteel Shell.

12. Locatie ‘Honswijck’. Gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A1 te Muiden in de gemeente Gooise Meren (provincie Noord-Holland). Momenteel BP.

13. Locatie ‘De Brink’. Gelegen aan de westzijde van de rijksweg A50 te Klarenbeek in de gemeente Apeldoorn (provincie Gelderland). Momenteel Esso.

14. Locatie ‘IJzendijke’. Gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg N61 te IJzendijke in de gemeente Sluis (provincie Zeeland). Momenteel Esso.

15. Locatie ‘Helvoirt’. Gelegen aan de oostzijde van de rijksweg N65 te Helvoirt in de gemeente Vught (provincie Noord-Brabant). Momenteel BP.

16. Locatie ‘Ruyven’. Gelegen aan de oostzijde van de rijksweg A13 te Delfgauw in de gemeente Pijnacker-Nootdorp (provincie Zuid-Holland). Momenteel Esso.

17. Locatie ‘Lingehorst’. Gelegen aan de oostzijde van de rijksweg A2 te Beesd in de gemeente West Betuwe (provincie Gelderland). Momenteel BP.

Ronde 2 

18. Locatie ‘De Horn’. Gelegen aan de westzijde van de rijksweg A7 te Abbekerk in de gemeente Medemblik (provincie Noord-Holland). Momenteel TinQ.

19. Locatie ‘Reeuwijk’. Gelegen aan de noordzijde van de rijksweg A12 te Bodegraven in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (provincie Zuid-Holland). Momenteel TotalEnergies.

20. Locatie ‘Overbroek’. Gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A15 te Ochten in de gemeente Neder-Betuwe (provincie Gelderland). Momenteel Esso.

21. Locatie ‘Labbegat’. Gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A59 te Sprang-Capelle in de gemeente Waalwijk (provincie Noord-Brabant). Momenteel Shell.

22. Locatie ‘Bolder’. Gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A1 te Holten in de gemeente Rijssen-Holten (provincie Overijssel). Momenteel BP.

23. Locatie ‘Drielander’. Gelegen aan de noordzijde van de rijksweg A28 te Harderwijk (provincie Gelderland). Momenteel Texaco.

24. Locatie ‘Molenheide’. Gelegen aan de noordzijde van de rijksweg A58 te Gilze in de gemeente Gilze en Rijen (provincie Noord-Brabant). Momenteel Shell.

25. Locatie ‘De Knoest’. Gelegen aan de oostzijde van de rijksweg A27 te Nieuwegein (provincie Utrecht). Momenteel OK.

Vijftien jaar huurrechten

Sinds 31 juli 2005 is de Wet tot veiling van bepaalde verkooppunten van motorbrandstoffen in Nederland van kracht. Het doel van de wet is ‘het vergroten van de prijsconcurrentie op, en het verruimen van de toetredingsmogelijkheden tot de markt van de verkoop van motorbrandstoffen langs wegen in beheer bij het Rijk.’ Nederland telt zo’n 250 locaties die geveild worden.

Vorig jaar gingen 29 locaties onder de hamer. De hoogste bieder krijgt uiteindelijk de huurrechten toegekend, die vervolgens voor een periode van maximaal vijftien jaar gelden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.