Shell

Shell wordt in Nederland ook thuisleverancier van energie

Screen-grab van Shell promo video

Nederland krijgt er binnenkort een nieuwe energieleverancier bij: Shell Energy. De onderneming kreeg van de Autoriteit Consument & Markt een vergunning om energie te gaan leveren bij mensen thuis.

Shell Energy gaat stroom leveren afkomstig van Nederlandse wind- en zonne-energie. Bovendien kan de klant kiezen voor ‘CO2-gecompenseerd gas’. Klanten die overstappen op Shell Energy kunnen ook gebruikmaken van de producten en diensten die Shell levert aan klanten onderweg. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om korting voor elektrische rijders bij Shell Recharge-snellaadpunten en voor de installatie van een laadpaal thuis.

Al actief in andere landen

Naar verwachting kunnen Nederlandse klanten zich aan het einde van dit jaar aansluiten bij Shell Energy. In Groot-Brittannië en Duitsland is dit onderdeel van de multinational al actief. “We gaan nu ook in Nederland huishoudens helpen hun energieverbruik te verduurzamen, tegen een concurrerende prijs”, zegt Barbara van de Bergh, algemeen manager bij Shell Energy Nederland.

Volgens Van de Bergh sluit de stap goed aan bij de strategie van Shell om klanten ‘geïntegreerde energie-oplossingen te bieden’. “Zowel thuis als onderweg.” Huishoudens kunnen bij Shell Energy kiezen uit diverse pakketten, zoals een variabel tarief of een vast tarief van een of drie jaar.

Terugbrengen van uitstoot

“Om een betrouwbare energievoorziening te kunnen garanderen, koopt Shell Energy stroom in op de vrije energiemarkt, ondersteund door de aankoop van ‘Garanties van Oorsprong’ waarmee Shell Energy kan aantonen dat de geleverde stroom aan klanten groen is”, laat het bedrijf weten. Shell heeft in Nederland diverse wind- en zonneparken, zoals het windpark Borssele en een zonnepark in Heerenveen-Zuid. Ook startte Shell eind maart met de bouw van een nieuw zonnepark in Sas van Gent-Zuid.

In de toekomst wil Shell Energy meer groene stroom gaan leveren die rechtstreeks van Shells eigen hernieuwbare energieparken komt. In mei oordeelde de rechtbank dat Shell meer moet doen aan het terugbrengen van de uitstoot, waarop het bedrijf enkele maanden later liet weten ‘de handschoen op te pakken’.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.