Poll: personeelstekort in de tankstationbranche

Net als veel andere sectoren kampt de tankstationbranche met een personeelstekort. Een snelle zoekopdracht met de term ’tankstation’ levert op vacaturewebsite Indeed ruim 230 vacatures op. 

Het werken bij een tankstation is niet de meest aantrekkelijke bijbaan, terwijl ook de coronaperiode roet in het eten gooide. Veel jonge mensen werken bij de lokale GGD of hebben een ander corona-gerelateerd baantje, stelt brancheorganisatie BETA. Hoe ervaar jij de zoektocht naar geschikt personeel? Laat het hieronder weten in de poll.

Het is moeilijk om geschikt personeel te vinden.

Heb jij interessante ervaringen met het werven van geschikt personeel? Laat het weten aan de redactie van TankPro!

Volgens de BETA zijn er een aantal manieren waarop toch personeel gevonden kan worden. De eerste daarvan is het gebruikmaken van introductieperiodes in studentensteden. “Baat u een tankstation of wasbedrijf uit in of in de buurt van een studentenstad? Maak gebruik van de introductieperiodes die plaatsvinden. In de laatste weken van augustus en in het begin van september worden er in studentensteden veel activiteiten georganiseerd rondom de introductie van studie en stad. Dit betekent dat er soms wel duizenden aankomend studenten de stad komen ontdekken. Doormiddel van gerichte advertenties, via bijvoorbeeld social media, kunt u in deze periode een grote groep bereiken”, schrijft de brancheorganisatie.

Aanwezig zijn op sociale media

Daarnaast moedigt BETA aan om over te schakelen naar de nieuwe sociale media-kanalen. “Om jonge mensen te bereiken dien je aanwezig te zijn op de mediums die door deze doelgroep gebruikt wordt. Waar vroeger iedereen verknocht was aan de blauwe F van Facebook, zoeken veel jongeren hun heil tegenwoordig op andere platformen. De meest populaire app is tegenwoordig Instagram. Dit snelgroeiende platform brengt door middel van foto’s en video’s mensen in contact en is hierdoor ook een goede plek voor gerichte advertenties. Instagram geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld advertenties te kopen waarna deze alleen zichtbaar worden voor een bepaalde doelgroep (bijv. leeftijd 18-25 jaar, student, interesse: werkzoekende/bijbaan). Deze unieke manier van bereik wordt door veel bedrijven nog onbenut gelaten.”

Tot slot is het volgens de brancheorganisatie belangrijk om onderling contact op de werkvloer aan te moedigen. “Een scholier of student werkt graag met leeftijdsgenoten waarmee ze kunnen praten en ervaringen kunnen delen, ook na werktijd. Bij grote werkgevers in de supermarktbranche of in de horeca zie je vaak dat een goede sociale cohesie tussen collega’s het werkplezier vergroot. Dit resulteert uiteindelijk ook in meer langdurige dienstverbanden, lol op de werkvloer en het vergroot de motivatie van werknemers. Spoor hen daarom aan om ook naast het werk met elkaar om te gaan. U kunt hier bijvoorbeeld een bedrijfsuitje voor organiseren of het contact buiten de werkvloer stimuleren (bijv. aparte groepen voor dienstmededelingen en gezelligheid). Tot slot kunt u werknemers de mogelijkheid bieden om nieuwe collega’s aan te dragen in ruil voor een leuke vergoeding.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.