Shell Utrecht e-bike

Utrechtse Shell-stations testen met e-bikes

Foto: Shell Nederland

Bij twee tankstations van Shell, beiden gelegen aan de rand van Utrecht, worden testen gedaan met e-bikes. Personen die een afspraak hebben in de stad en de verkeersdrukte willen vermijden, kunnen hun auto gratis bij het tankstation parkeren en vervolgens een e-bike reserveren. 

Volgens Shell is de nieuwe service een goede oplossing om gemakkelijk door het verkeer te bewegen en hoge parkeerkosten te voorkomen. Daarnaast probeert het bedrijf op deze manier invulling te geven aan de klimaatdoelstellingen. Ook het gebruik van deelmobiliteit moet daar aan bijdragen.

De service wordt getest in samenwerking met Gaiyo, een app waarmee vervoer gepland kan worden. In de app kunnen zowel een parkeerplaats als een Shell e-bike gereserveerd worden. De tests lopen tot en met 5 augustus bij Shell Station Albert Schweitzerdreef en Shell Station De Wetering. Na de proefperiode wordt de balans opgemaakt. Bij succes wordt gewerkt aan ‘de volgende stap’.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.