België krijgt er nog eens tien Fastned-laadstations bij

Fastned gaat tien nieuwe snellaadstations bouwen in België. De locaties zullen verrijzen aan de op- en afritten van belangrijke Vlaamse snelwegen. Het is de bedoeling dat daarmee dagelijks honderden elektrische voertuigen kunnen opladen met een laadsnelheid tot 300 kW. 

De locaties werden aan het Amsterdamse Fastned toegekend door Lydia Peeters, Vlaams minister voor Mobiliteit. Daarbij wordt een subsidie vanuit het project BENEFIC (Brussels Netherlands Flanders Implementation of Clean power for transport) gegeven van ruim een half miljoen euro. Zowel overheden als private bedrijven konden in het duurzaamheidsproject voor subsidies in aanmerking komen, met als voorwaarde dat ze zich richten op de aanleg van laadinfrastructuur in België. In totaal werd 1,77 miljoen euro beschikbaar gesteld om de realisatie van infrastructuur voor milieuvriendelijke voer- en vaartuigen te versnellen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.