Schippersstop reportage

SchippersStop: ‘Modern station heeft meer nodig dan tankplaats en carwash’

“Je laadt een elektrische auto op daar waar je minimaal een aantal uur verblijft”, zegt Arie Schippers van SchippersStop in Veldhoven. En dat laden gebeurt dus niet per se op een locatie waar je kunt tanken of wassen. SchippersStop heeft daarom meer in huis, van parkeerservice tot bakery en vergaderzalen.

Schippers heeft zicht naast al die andere faciliteiten ook toegelegd op het opladen van elektrische auto’s. Onder de naam Schippers Clean Energy hebben ze een netwerk uitgebouwd met nu ongeveer tachtig laadpunten op semi-openbare plekken. Laadgedrag is anders dan tankgedrag. Een tank benzine gooi je vol, laden doe je alleen bij een tankstation als dat voor de reis nodig is – anders wordt er thuis of op het werk geladen. Daarover zegt Schippers: “Wij denken dat het nieuwe rijden en de nieuwe manier van tanken anders zal zijn dan wat we traditioneel kennen met fossiele brandstoffen. Ons idee is dat je daar de auto laadt waar je minimaal een aantal uur verblijft. Zoals bij sportschool, restaurant en hotel en natuurlijk ook thuis.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.