Gilbarco Veeder-Root

Gilbarco Veeder-Root komt met nieuwe software voor laadpalen

Klanten van het Amerikaanse Gilbarco Veeder-Root (GVR) kunnen sinds kort gebruikmaken van een extra dienst op het e-mobiliteitsplatform: EVerse. Met de nieuwe software kunnen retailers in de brandstofsector hun laadpalen ‘hosten en beheren’ en een eigen laadnetwerk opzetten.

De software werd ontworpen als oplossing voor pomphouders die laadpalen voor elektrische voertuigen willen aanbieden. Daarmee kunnen klanten van GVR hun eigen netwerk opzetten dat is afgestemd op de specifieke marktwensen van de consumenten. Dat kan bijvoorbeeld door de laadpalen in het systeem met elkaar te verbinden en prijzen, betaalmethoden en contracten met bezitters van elektrische voertuigen (EV’s) te regelen. Ook biedt EVerse een app waarmee consumenten laadpalen kunnen vinden en daarna ook de stroom mee kunnen betalen.

End-to-end oplossing

“Terwijl GVR het e-mobiliteitsplatform blijft uitbreiden, zijn we verheugd om deze eerste technologie in de branche aan te kondigen als end-to-end-oplossing die onze klanten in staat stelt hun eigen laadnetwerk onder een eigen merk aan te bieden”, aldus Aaron Saak, directeur van Gilbarco Veeder-Root. Het product is ook beschikbaar voor de Nederlandse markt.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Gilbarco Veeder-Root

Als het aantal EV’s op de wegen blijft toenemen, zal EVerse ook meegroeien, stelt het bedrijf. In het systeem kan bijvoorbeeld ook het gebruik van de laadpalen geanalyseerd worden.

GVR installeert en biedt zelf overigens ook AC- en DC laders en software gericht op management van een tankstation aan. Het bedrijf houdt zich bezig met commerciële oplossingen en diensten voor pomphouders.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gilbarco Veeder-Root komt met nieuwe software voor laadpalen | TankPro.nl
Gilbarco Veeder-Root

Gilbarco Veeder-Root komt met nieuwe software voor laadpalen

Klanten van het Amerikaanse Gilbarco Veeder-Root (GVR) kunnen sinds kort gebruikmaken van een extra dienst op het e-mobiliteitsplatform: EVerse. Met de nieuwe software kunnen retailers in de brandstofsector hun laadpalen ‘hosten en beheren’ en een eigen laadnetwerk opzetten.

De software werd ontworpen als oplossing voor pomphouders die laadpalen voor elektrische voertuigen willen aanbieden. Daarmee kunnen klanten van GVR hun eigen netwerk opzetten dat is afgestemd op de specifieke marktwensen van de consumenten. Dat kan bijvoorbeeld door de laadpalen in het systeem met elkaar te verbinden en prijzen, betaalmethoden en contracten met bezitters van elektrische voertuigen (EV’s) te regelen. Ook biedt EVerse een app waarmee consumenten laadpalen kunnen vinden en daarna ook de stroom mee kunnen betalen.

End-to-end oplossing

“Terwijl GVR het e-mobiliteitsplatform blijft uitbreiden, zijn we verheugd om deze eerste technologie in de branche aan te kondigen als end-to-end-oplossing die onze klanten in staat stelt hun eigen laadnetwerk onder een eigen merk aan te bieden”, aldus Aaron Saak, directeur van Gilbarco Veeder-Root. Het product is ook beschikbaar voor de Nederlandse markt.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Gilbarco Veeder-Root

Als het aantal EV’s op de wegen blijft toenemen, zal EVerse ook meegroeien, stelt het bedrijf. In het systeem kan bijvoorbeeld ook het gebruik van de laadpalen geanalyseerd worden.

GVR installeert en biedt zelf overigens ook AC- en DC laders en software gericht op management van een tankstation aan. Het bedrijf houdt zich bezig met commerciële oplossingen en diensten voor pomphouders.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.