Aandeelhouders achter milieuplan Shell, ook veel steun voor Follow This

Shell heeft dinsdag de steun van zijn aandeelhouders gekregen voor zijn eigen milieuplannen. Een concurrerende resolutie van milieu-activistische aandeelhouder Follow This werd niet aangenomen, maar kreeg wel meer steun dan ooit. Buiten het hoofdkantoor van Shell protesteerden milieu-activisten tegen het olie- en gasconcern.

Shell kreeg voor zijn plannen haast 89 procent van de aandeelhouders achter zich. Follow This moest het met steun van ruim 30 procent doen. Dat betekent wel een verdubbeling van de steun voor de milieuresolutie van Follow This ten opzichte van die van vorig jaar. Bovendien moet Shell volgens de Britse wet in gesprek met aandeelhouders als hun resolutie meer dan 20 procent van de aandeelhouders achter zich krijgt.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.