Mogelijke komst van benzinepomp in Apeldoorn zorgt voor commotie

De mogelijke komst van een tankstation in Apeldoorn zorgt voor veel ophef. Hoewel er nog niets vaststaat, liet een groep bewoners en lokale politici alvast weten niks in de plannen voor de bouw van een benzinepomp te zien. De natuurrijke omgeving zou namelijk plaats moeten maken voor de pomp, iets waar de tegenstanders zich niet in kunnen vinden.

Vrijdag kwam de groep van tientallen demonstranten bijeen, meldt Omroep Gelderland. Ze vrezen voor vervuiling in het gebied. Dat precies op de plek waar een stuk bos ligt een benzinepomp zou komen, noemt een van hen ‘belachelijk’. ”Er zijn al vijf benzinepompen in de omgeving’’, zegt een vrouw tegen de omroep. De groep hoopt op een alternatieve locatie. 

De plannen voor de bouw van het tankstation gaan gepaard met de uitbreiding van het dorp Ugchelen. Omdat de pomp daar moet wijken voor woningen, is er een nieuwe plek nodig. Volgens Omroep Gelderland ligt er een intentieovereenkomst tussen de gemeente en de eigenaar van die benzinepomp om een tankstation te bouwen op de hoek van de Winkewijertlaan. Het plan moet overigens nog aan de gemeenteraad voorgelegd worden. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mogelijke komst van benzinepomp in Apeldoorn zorgt voor commotie | TankPro.nl

Mogelijke komst van benzinepomp in Apeldoorn zorgt voor commotie

De mogelijke komst van een tankstation in Apeldoorn zorgt voor veel ophef. Hoewel er nog niets vaststaat, liet een groep bewoners en lokale politici alvast weten niks in de plannen voor de bouw van een benzinepomp te zien. De natuurrijke omgeving zou namelijk plaats moeten maken voor de pomp, iets waar de tegenstanders zich niet in kunnen vinden.

Vrijdag kwam de groep van tientallen demonstranten bijeen, meldt Omroep Gelderland. Ze vrezen voor vervuiling in het gebied. Dat precies op de plek waar een stuk bos ligt een benzinepomp zou komen, noemt een van hen ‘belachelijk’. ”Er zijn al vijf benzinepompen in de omgeving’’, zegt een vrouw tegen de omroep. De groep hoopt op een alternatieve locatie. 

De plannen voor de bouw van het tankstation gaan gepaard met de uitbreiding van het dorp Ugchelen. Omdat de pomp daar moet wijken voor woningen, is er een nieuwe plek nodig. Volgens Omroep Gelderland ligt er een intentieovereenkomst tussen de gemeente en de eigenaar van die benzinepomp om een tankstation te bouwen op de hoek van de Winkewijertlaan. Het plan moet overigens nog aan de gemeenteraad voorgelegd worden. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.