Hoofdsponsor Argos Tankstations heeft begrip voor afblazen festival 538 Oranjedag

Er is komende week toch geen Argos-reuzenrad te vinden op het Chasséveld in Breda. Het Koningsdagfeest van Radio 538, waar Argos Tankstations hoofdsponsor van was, gaat namelijk niet door. De gemeente Breda besloot maandag vanwege veiligheidsredenen geen vergunning te verlenen voor het evenement. Argos zegt begrip te hebben voor die keuze. 

Het festival zou deel uitmaken van een reeks Fieldlab-experimenten. Toen chirurg Rogier Crolla van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis zaterdag een petitie startte, ontstond er veel ophef over het evenement. De petitie werd bijna 400.000 keer ondertekend. De chirurg vond het onbegrijpelijk dat een stukje verderop duizenden mensen bijeen zouden komen, terwijl het ziekenhuis vol ligt met coronapatiënten.

Begrip

“Veiligheid is een van de waarden van Argos Tankstations en wanneer dit mogelijk in het gedrang komt, staan wij zeker achter deze beslissing”, laat Monique Boers van VARO Energy weten. Argos is naar eigen zeggen verrast door zowel de positieve als de negatieve reacties op het festival, maar begrijpt het sentiment.

Van de tienduizend toegangskaarten zouden klanten van Argos, dat onderdeel is van VARO Energy, kans maken op dertig tickets. De ‘Argos Tank & Win actie’ wordt vanzelfsprekend ook afgeblazen. “Klanten die hebben deelgenomen aan onze actie komen wij graag tegemoet. Aanstaande donderdag, 22 april, verloten wij onder alle deelnemers een aantal Argos Tankpassen ter waarde van 53,80 euro’’, zegt Boers. Er waren nog geen toegangskaarten verloot. Radio 538 werkt aan een alternatief voor het festival.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.