De Vrije Pomp foto

De Vrije Pomp en Make-A-Wish willen wensen van zieke kinderen laten vervullen

Bron: De Vrije Pomp

De Vrije Pomp en Make-A-Wish Nederland werken sinds donderdag samen om wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan. Via het programma Tank & Schenk kunnen klanten 1 cent per getankte liter sparen voor het goede doel. 

Elk jaar geven de ondernemers die zijn aangesloten bij De Vrije Pomp een landelijk goed doel de kans om mee te doen aan het spaarprogramma. Het samenwerkingsverband van zelfstandige tankstations koos dit jaar voor Make-A-Wish, zodat de partijen konden profiteren van elkaars krachten. ‘’Make-A-Wish Nederland is een landelijk goed doel dat lokaal werkt. Dat is ook de kracht van de aangesloten DVP-stations. Make-A-Wish past goed bij Tank & Schenk, omdat bijdragen aan de grootste wens van een ziek kind daadwerkelijk een goed gevoel geeft’’, vertelt formulemanager Emma Haakman. 

Lokale vereniging

Niet alleen kunnen klanten sparen voor het landelijke goede doel, ook kunnen ze ervoor kiezen om hun gespaarde tegoed te doneren aan een lokale vereniging. Make-A-Wish Nederland is door de exclusieve samenwerking dit jaar het enige landelijke goede doel waarvoor gespaard kan worden, maar de lokale verenigingen en goede doelen verschillen per locatie.  

‘’Tank & Schenk onderstreept de lokale betrokkenheid van de tankstation ondernemer. Als mkb’ers staan ze midden in de samenleving en helpen ze samen met hun klanten liever verenigingen en goede doelen dan ze met gelikte loyalty systemen voor producten van grote multinationals te laten sparen. Elkaar ondersteunen, een steuntje in de rug geven. Kernwaarden die goed passen bij het tankstation’’, schrijft de organisatie. 

Peut

Het spaarprogramma werd in november 2014 gelanceerd op het eerste Peut-tankstation van Nederland. Peut is het concept waar de samenwerkende ondernemers gebruik van kunnen maken. Ook het spaarprogramma is onderdeel van die formule. Inmiddels wordt het concept op 25 locaties van zelfstandige ondernemers gebruikt. In totaal werd al ruim 700.000 euro verdeeld onder de goede doelen en het lokale verenigingsleven. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.