GripHero handschoenen nozzle dispenser

GripHero stelt pomphouders in staat ecologische voetafdruk te verkleinen

Bron: GripHero

Eigenaren van tankstations kunnen hun jaarlijkse ecologische voetafdruk behoorlijk verkleinen door het gebruik van volledig gerecyclede handschoenen op het voorterrein. Ten opzichte van de gebruikelijke plastic handschoenen zou een winst van 94 procent behaald worden. Dat stelt GripHero, het bedrijf dat onlangs de eerste handschoenen van 100 procent hergebruikt materiaal op de markt bracht.

Het Britse GripHero maakt dispensers met handschoenen die aan de nozzle bevestigd kunnen worden. Volgens het bedrijf gaat het bij de nieuwe handschoenen om ‘een belangrijke productdoorbraak voor 2021’. GripHero stelt dat er sprake is van een snelgroeiende vraag naar hygiene en veiligheid an de pomp, vooral vanwege de de uitbraak van het coronavirus een jaar geleden. Voor zowel automobilisten als pomphouders wordt duurzaamheid daarnaast ook steeds belangrijker.

“Vanaf het begin was het ons doel om afval te elimineren en een alternatief te bieden, wat betekent dat voorterreinen de enorm negatieve impact op het milieu kunnen vermijden die wordt veroorzaakt door zowel de productie als het gebruik van standaardhandschoenen”, aldus directeur Oli Yeo.

“Door het gebruik van GripHero’s handbeschermingspatronen kunnen tankstationbeheerders hun klanten beschermen tegen bacteriën, virussen, kankerverwekkende stoffen, chemicaliën en stinkende handen, terwijl ze tegelijkertijd het milieu beschermen met een ecologische voetafdruk van bijna nul. We denken dat dit een geweldige kans is voor tankstations om klanten te laten zien hoe ze belangrijke stappen ondernemen om zowel automobilisten als het milieu bij de pomp te beschermen.”

Naast de handschoenen zijn ook de dispensers van 100 procent hergebruikt materiaal gemaakt. Elke dispenser biedt 85 handschoenen. De nieuwe handschoenen zijn ook voor de Nederlandse ondernemers verkrijgbaar. Begin dit jaar bood GripHero nog gratis dispensers met handschoenen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.