‘Chevron en ExxonMobil spraken door impact crisis over fusie’

De Amerikaanse energieconcerns ExxonMobil en Chevron spraken begin vorig jaar over een fusie. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Aanleiding voor de gesprekken was onder meer de negatieve impact van de coronacrisis op de bedrijven en de sector.

De gesprekken tussen ExxonMobil-topman Darren Woods en zijn collega van Chevron Mike Wirth waren “serieus genoeg” om juridische documenten op te stellen die bepaalde aspecten van de fusiebesprekingen betroffen, aldus een van de bronnen. De reden voor het beëindigen van de gesprekken kon niet worden achterhaald. ExxonMobil en Chevron, die een marktkapitalisatie hebben van respectievelijk 190 miljard en 164 miljard dollar, weigerden commentaar te geven.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.